חולשה ועייפות כבדה מזה מספר שבועות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

28/07/2015 | 17:05 | מאת: איה

שלום ד"ר, אני פונה אלייך מכיוון שאני מעט אובדת עצות, אספר את הסיפור כך שתביני את כל התמונה .בחודשים האחרונים אני מרגישה מדיי פעם תחושת בחילה ואי יציבות שחולפות מעצמן בתוך מספר דקות, לפני כשלושה שבועות הרגשתי מעין לחץ בסינוסיטיס (מאובחנת עם דלקת סינוסטיס כרונית) ובערב בזמן שהייתי בהצגה, חשתי אי יציבות נוראית, נקודות צפות בשדה הראיה, וחום גוף עולה- כמו שמרגישים כשחולים בשפעת. נסעתי הביתה ונפלתי למשכב של 4 ימים במיטה ללא חום אבל עם חולשה מאוד גדולה, בהמשך התפתחה גם דלקת אוזן חיצונית חריפה שעד היום, שבועיים אחרי, נותנת את אותותיה. היום אני שלושה שבועות מאז המקרה, עדיין מאוד חלשה, רוב הזמן ישנה, מרגישה תחושת ריחוף ונקודות צפות בשדה הראיה בזמן שאני על הרגליים וכמובן מבוהלת מהתחושות הנ"ל. בבדיקות דם נמצא ברזל נמוך מאוד ובי 12 נמוך יחסית. השבוע התחלתי טיפול בויטמינים. רופא המשפחה העלה את החשד שמדובר בדיכאון לאחר שסיפרתי שקיימת בעיה משפחתית- האם יתכן? אני לא מרגישה מדוכאת רק מעט מפוחדת מהמצב הזה של חוסר הוודאות לגבי החולשה. נקבע לי תור לסיטי בהמשך החודש וניורולוגית לא ראתה משהו יוצא דופן בבדיקות והימרה שמדובר בחיידק שקונן בגוף. אך עדיין אני כמעט ולא מסוגלת למצוא את האנרגיות לקום מהמיטה, לא יוצאת ללימודים או פעילה מזה כמעט חודש וזה נורא מבהיל, מה גם שלאחר שינה אני לעיתים מתעוררת מעט מבולבלת ומבוהלת- תוהה האם כבר שבו כוחותיי. על סמך דעתך המלומדת, האם ייתכן כי מדובר בדיכאון או חרדה מתמשכת מזה מספר שבועות שהתפרצו כך לפתע? סליחה על אורך ההודעה, אני פשוט מניחה שלא קל לאבחן דרך האינטרנט ולכן רציתי לתת כמה שיותר אינפורמציה...

17/09/2015 | 12:05 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לפעמים מחלה גופנית פשוטה כגון הצטננות או שפעת עלולה לשמש גורם לחץ ולהביא להתפתחות של תסמיני חרדה אצל אנשים רגישים. תסמיני חרדה יכולים לבוא לידי ביטוי בתסמינים גופניים רבים ולכן, במידה ולא ימצא גורם גופני ספציפי לתלונות שלך, סביר להניח שמקור התסמינים הוא רגשי. מומלץ להשלים בירור גופני ובמקביל לפנות להערכה פסיכיאטרית כדי לאבחן את המצב ולהתאים טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול