חשמל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/07/2015 | 06:07 | מאת: ישראל

היי. לאחר שנים בהן חוויתי בכל עונת מעבר דיכאון מגורי, חדשיים בכל עונה, וללא הטבה בתרופות, הופניתי לטיפול בחשמל. לאחר חצי שנה, כן הופיע הדיכאון באביב, טופל בחשמל והוטב, אך כאמור לא נמנע. אני ממשיך בטיפול אחזקתי גם הקיץ בתקווה שבסתיו אראה שיפור במניעת הדיכאון, מה שיצדיק את הטיפול האחזקתי בחשמל. שאלותי: 1- האם זהו טיפול שיכול להיות יעיל במניעת האפיזודות העונתיות? ואם כן האם אוכל להפסיקו בהמשך? 2- האם טיפול מצטבר של ככ הרבה טיפולים (באזור 40 כבר) עלול להותיר נזק בלתי הפיך? אני שואל זאת לאור הפרעות בזיכרון, שהחלו להופיע, בעיקר בשליפת מילים, ולמרות שמדובר בתקופה של טיפול אחזקתי המבוצע פעם ב3 שבועות התופעה לא נעלמת. והאם זה אומר שהיא בלתי הפיכה? 3- האם במצב הנל טיפול אחזקה הוא חובה? הרי מדובר רק בתקופות מעבר?

07/08/2015 | 17:45 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. טופול בחשמל יכול להנתן גם בצורה החזקתית פעם כל מספר שבועות, לפעמים לתקופות ארוכות. בדרך כלל בתקופה של טיפול החזקתי תופעות הלוואי של ירידה בתפקוד הקוגניטיבי חולפות. במידה וגם בתקופה זו אתה חש קושי קוגניטיבי מעורר דאגה. האם הטיפול הוא חד צדדי או דו-צדדי? ממליץ לך לשוחח על זה עם המטפול שלך פרופ לאון גרינהאוס מיינד קליניק 036962733 036962745 www.grunhaus.co.il

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול