הפרעת דיכאון וחרדה קלינית

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/06/2015 | 21:16 | מאת: ליאור

היי, אני מאובחן מזה 4 שנים בהפרעה הנ"ל. מטופל כבר שנתיים וחצי בתרופה פסיכיאטרית בשם ויפאקס. הכדורים אכן עזרו במידה מסוימת אך זהו ממש לא הפתרון המושלם או קרוב אליו. נטילת הכדורים כרוכה במספר תופעות לוואי שלא הייתי מוכן לשאת אותן. הסימפטומים הבולטים של ההפרעה אצלי הם : קשיי נשימה, היצרות קנה הנשימה, נימולים, זרמים, התכווצות של השרירים ומעט קהות חושים. שאלתי היא : מדוע באופן קבוע לאחר שאני אוכל הסימפטומים מתעצמים ? ומהו הטיפול הטוב ביותר שתציעו בעבורי ? אשמח לקבל תשובה מלומדת להמשך המחקר שלי בנוגע לעצמי. תודה מראש, ליאור.

22/06/2015 | 09:15 | מאת: קובי

היית צריך לפנות מזמן למטפל על מנת להחליף תרופה. אני שתיתי ויפאקס בדיוק חמישה ימים עד שלא יכלתי לשאת את החנק שאתה מציין בחילות וקושי לתת שתן. תרופה נוראית. אני לא מטפל אבל מציע לגשת להחליף.

18/07/2015 | 10:53 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

ליאור שלום, המוח שלנו יוצר התניות. יתכן ונוצרה אצלך תגובה מותנית לאוכל. הבשורה הטובה היא שניתן לבטל את ההתניה וללמד את הגוף להגיב אחרת. ניתן לעשות זאת באמצעות טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בשילוב של ביופידבק. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל. תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול