תחושת ריחוף וניתוק

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/05/2015 | 12:37 | מאת: ינאי

שלום, לפני כשלושה חודשים התחילה הבעיה. זה התחיל עם חולשה וחום שרופא הגדיר זאת כשפעת. אחרי 3 ימים החום ירד ומאז אני בתחושה איומה: הרגשה של ריחוף וניתוק מהסביבה, ראייה ירודה , אני לא מצליח להתמקד ולהתפקס לא בקריאה ולא בטלוויזיה , לחץ בעין שמאל וכן לחץ מתון באוזן שמאל. כל רעש ודיבור צורם לי. הצוואר ואזור העורף מאוד כואבים כשאני מזיז . יש לציין שבתקופה הזו הייתי אצל הרבה רופאים וקיבלתי כמה חוות דעת: רופא אא"ג אחד קבע שזה סינוסים (אבחנה מוטעית),אחר קבע שזה מהלסת, השלישי זיהה נוזל באוזן תיכונה מה שכבר לא קיים. רופא המשפחה חושב שזה מהצוואר ממקור שרירי. רופא עיניים אמר שהכל תקין נוירולוג אמר שמבחינתו הכל תקין. עשיתי mri וסיטי ראש, גם כן תקין. אני קם כל יום לאותו מצב בלתי נסבל שמלווה אותי כל היום. הדבר שהכי מפריע לי זה הראייה , אני פשוט לא יודע מה לעשות עם העיניים, לאן להסתכל, זה דבר שגורם לי לחרדה. למי עליי לפנות? האם הכל קשור לדיכאון? אולי יש תרופה שאתה ממליץ לניסיון?

31/05/2015 | 06:08 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, כשאין ממצא גופני לתחושות, ככול הנראה מדובר בסיבה רגשית. לכן, הפיתרון הוא בתחום הרגשי. על מנת לבדוק טיפול תרופתי יש צורך בהתיעצוץ עם רופא פסיכיאטר. בנוסף, טיפול פסיכולוגי יכול להקנות לך כלים להתמודדות נכונה. טיפול בנוירופידבק וביופידבק גם יכול להיות יעיל להפחתת החרדה. מידע על סוגי טיפול אלה ניתן למצוע באתר www.mindclinic.co.il בברכה, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול