לוסטרל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/04/2015 | 01:38 | מאת: דנה

שלום בעבר עברתי תראומה זה השפיע עלי באופן קשה מאוד עד כדי כך שהיה צורך בטיפול תרופתי לאחר כמה ניסיונות התברר שכדור לוסטרל עושה את העבודה אחרי שהמצב התייצב הפסקתי עם הכדור אבל אחרי כמה זמן שוב קרה בחיים שלי משהו שהרגשתי צורך לקחת את הכדור שוב וככה זה קורא כבר מספר פעמים אני מפסיקה את הכדור בגלל שכבר לא מרגישה צורך בו אך לאחר כמה זמן לאחר תקרית כלשהי אני חייבת לחזור אחרת אני מרגישה חרדות פחד ובילבולים מה ההמלצה במקרה הזה ? לא להפסיק את הכדור אפילו שאני מרגישה טוב? לקחתי במינון של כדור 1 ביום אולי כשהמצב מאוזן אני אקח חצי כדור ?

27/04/2015 | 13:18 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

דנה שלום, חשוב שתדעי שתרופות לא מרפאות אלא רק מדכאות את התסמינים. כשמפסיקים אותם התסמינים שמהם סבלת חוזרים במלוא עוצמתם. לכן, על מנת למנוע התדרדרות לאחר הפסקת הטיפול התרופתי מומלץ לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. זהו טיפול קצר וממוקד, במהלכו תוכלי ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם מצבי החיים. תוכלי לחזק שליטה בחייך, לחזק ביטחון העצמי ועוד. בברכה, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול