אני בדיכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/03/2015 | 01:31 | מאת: קרנית

שלום, מזה כבר שבוע שאני מרגישה ממוטטת מבחינה פיזית מבחינת עומס בעבודה, מבחינה נפשית אני מרגישה מנותקת מכל מה שקורה סביבי, כאילו החיים עוברים לידי ואני צופה מהצד, אין לי כח לכלום ואין לי חשק לעשות דברים, עצובה ומתוסכלת לאחרונה, אני יכולה למצוא את עצמי עם בן זוגי בסיטואציה ולהרגיש חוויה חוץ גופית שאני רואה הכל מהצד, לא מחוברת לעצמי, הרגשה רעה מאד אני ובן זוגי בקרוב עוברים דירה ואני אמורה לשמוח ואני ממש לא שם

01/03/2015 | 15:11 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, תקופות ארוכות של מתח, לחץ, עומס בחיים יכולים בהחלט להוביל לדיכאון. יתכן וכדאי לבדוק דרכי התמודדות וללמוד כיצד לשלוט במתח. כלים אלה ניתן ללמוד בטיפול CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל. הוא מקנה כלים של שליטה בהווחה וגם לטווח הארוך. בנוסף, אני מצרפת קישור לאבחון עצמי של דיכאון: http://www.mindclinic.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9E%D7%A6%D7%91_%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%97/ http://www.mindclinic.co.il/%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%90%D7%AA_%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%9A_%D7%94%D7%90%D7%9D_%D7%90%D7%AA%D7%94_%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%9F/ אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר אירנה נתנאל פסיכותרפיסטית CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפולים מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

05/03/2015 | 11:12 | מאת: קרנית

תודה על התשובה שלך, אשמח לציין עוד מס דברים עלמנת שאולי תוכלי לראות ממה שאספר תיכף אם זה דיכאון, או משהו אחר ציינתי את העובדה בה אני מרגישה מנותקת מכל מה שקורה סביב, כאילו הכל טכני, חוסר חיבור לרגשות, אני יודעת טוב להסביר מה אני חווה ואני מודעת לדברים מכיוון שזו לא פעם ראשונה, אבל בכל פעם שזה מופיע זה בצורה קשה וחזקה יותר, יש לי בן זוג כבר מעל לשלוש שנים זוגיות טובה ובריאה חשוב לציין, עליות ומורדות כמו אצל כולם חשוב לציין שעברנו משברים בחיים, בין אם זה שנפרדנו לתקופה ובה הוא היה חד פעמי עם מישהי רק למטרת מין עקב דחייה מצידי כך הוא אומר, עברתי את זה השלמנו התגברנו וחזרנו למרות שזה  דפק אצלי משהו, לא זה שמפריע לי אני אדבר באופן גלוי כי רק ככה תוכלי להבין אולי, היו פעמים שלא היינו מקיימים יחסים והייתי שומעת שהוא מאונן וזה היה גורם לי לבחילה כזו עד שמשהו בי כלפיו התערער, כאילו הרגשתי שאני עם מישהו זר, זה לא אותו האדם שאני מכירה, מאז אני מרגישה רע, חרדות, דיכוי, חוסר חשק והכל מצידי כן? כאילו אני מסתכלת עליו בצורה אחרת בצורה מוזרה כאילו תחושה שהוא זר לי אתמול היינו בחתונה יחד והיו רגעים בהם חזרתי לעצמי והכל היה בסדר ורב החתונה הרגשתי נתק ניכר אני לא יודעת מה לעשות, אני מאד אוהבת אותו ואנחנו מדברים על חתונה ואוטוטו עוברים דירה אשמח לחזור לעצמי

06/03/2015 | 10:14 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. הדברים שאת כותבת יכולים להיות קשורים לחוויות פסיכולוגיות שאת עוברת (בן זוג, קשר, בית חדש, מיסוד הקשר, ועוד) או לחוויה של דיכאון. נראה לי האם זה מעסיק אותך ומפריע לך להנות עליך לעבור הערכה מקצועית. יכול להיות שיש מקום לטיפול פסיכולוגי או אחר. פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק צירפתי לך קישור לסרטים על בריאות נפש שהכנתי כשרות לציבור http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-panic-attack/ http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-manic-depression/ http://expertv.co.il/videos/leon-grinhouse-depression/ כמו כן את יכולה לקראו על נושאים קשורים באתרים שלי www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il 036962733 036962745

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול