בבקשה תענו לי דחוף.....

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

26/01/2015 | 21:49 | מאת: רותם

לפני כמה ימים שלחתי הודעה ולא נעניתי.... אולי היא התפספסה אז אני מעתיקה אותה שוב, ויש בסוף תוספת די דחופה... : שלום! אני בת 31 אני נוטלת מזה 3.5 שנים ציפרלקס. את המרשם הוצאתי דרך רופא משפחה, עקב אי אלו חרדות (אף פעם לא היה לי ממש התקף), ותחושת דיכאון קלה. פניתי לרופא משפחה כי רציתי פתרון מהיר ולא היה לי כסף לטיפול. הכדור עזר, אך כבר עברו הרבה שנים מאז. התפתחתי, גדלתי, עברתי הרבה תהליכים, ואני נמצאת כבר שנה באימון אישי לבעלי הפרעת קשב- אימון ששינה את חיי. אני נמצאת במקום בחיי בו אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי וכבר חושבת המון זמן להפסיק עם הכדור. חשוב לציין שמעולם לא הייתי במעקב, פשוט לקחתי את הכדור על דעת עצמי במשך 3.5 שנים... ביום ראשון שעבר (18.1) לאחר שיחה עם רופא משפחה (אחר), החלטנו שאוריד את המינון מ10 מ"ג ל-5 מ"ג, וכך עשיתי החל מאותו היום. אני די חוששת מהתופעות, פוחדת לחזור למצב של דיכאון וחרדות. מצד אחד אני במקום אחר בחיי, מצד שני- אני מבצעת שינויים כימיים במוחי שאין לי מושג מה יהיו התוצאות שלהם.. למעשה מטרת ההודעה היא לברר מה אוכל לעשות כדי להתמודד עם הגמילה (המטרה היא להפסיק לחלוטין, הרופא אמר שנתחיל בהורדה ל-5 מ"ג ונראה עוד חודשיים לגבי ההמשך), האם יש מצב כזה בו לא יהיו בכלל תופעות לוואי ואני סתם חוששת? וגם: למשך כמה זמן אני אמורה להרגיש תופעות לוואי? ומהן בכלל התופעות? תודה!!! שבוע טוב **נכון ליום חמישי התופעות שהרגשתי הן סחרחורות ובחילות קלות בערבים, וכן "קצרים"- כאילו שהמוח יותר איטי, ואני מתבלבלת במילים ולוקח לי זמן לפעמים להרכיב משפט. האם זה נורמלי? ** תוספת מהיום: אני כבר כמה ימים לא מפסיקה לבכות... חשוב לציין שעברתי משבר רומנטי קטן לפני 3 שבועות ועכשיו הכל צף ואני בוכה בהיסטריה... האם אני צריכה לחזור לקחת את הכדור? או שזה יעבור? בבקשה תענו לי בדחיפות, אני קצת במצוקה מכל העניין :-(

27/01/2015 | 12:49 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

רותם שלום, כאשר מורידים תרופה באופן הדרגתי לא צפויות תופעות לוואי. חשוב לציין כי תרופה אינה מרפאה את ההפרעות אלא רק מדכא את התסמינים. כאשר מפסיקים נטילת התרופה, התסמינים של ההפרעה (דיכאון/חרדה) יכולים להופיע שוב. יתכן ומה שדאת מרגישה קשור לחזרתם של התסמינים ולא תופעות גמילה. בכול אופן, אני ממליצה לבדוק את המצב עם רופא פסיכיאטר ולא עם רופא משפחה. בנוסף, בכי הינם תגובה טבעית ונורמאלית למשבר רומנטי. יתכן וכיוון שאת פחות חזקה (בגלל הפסקת הטיפול התרופתי) את מגיבה ברגישות יתר. יעוץ פסיכיאטרי יכול מאוד להועיל לך. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, ד"ר אירנה נתנאל מטפלת מוסמכת לטיפול CBT מטפלת בנוירופידבק וביופידבק מרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" 03-6962733

27/01/2015 | 23:29 | מאת: רותם

אני בהחלט רואה במשבר הרומנטי טריגר לבכי... אני לא חושבת שאני חוזרת למצב של דיכאון, ואני די נחושה להפסיק עם הכדור. אך כן אלך לייעוץ פסיכיאטרי, זה באמת חשוב, תודה על העצה! ועוד משהו: מחיפוש בכל מיני פורומים ראיתי שדי הרבה אנשים מעידים על תופעות לוואי בזמן הורדת מינון (ולא רק הפסקה מוחלטת). האם מתשובתך אני צריכה להסיק שהתופעות שאני מרגישה הן בוודאות תסמינים של חזרת דיכאון וחרדה? כי זה קצת מלחיץ לחשוב כך... (חשוב לציין שהסחרחורות ממש פחתו בימים האחרונים)

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול