פלוטין ואלכוהול

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/04/2009 | 20:23 | מאת: נטלי

שלום רב, אני לוקחת פלוטין במינון של כדור אחד ביום. אני יודעת שבעקרון אסור לשתות אלכוהול עם הכדור, אך שאלתי היא, האם זה מסוכן אם שותים מדי פעם אלכוהול עם אחוזים גבוהים (וודקה למשל) מספר שעות (כשבע-שמונה) לאחר לקיחת הכדור? מה הדבר הכי חמור שיכול לקרות? האם זה יכול לגרום לתוצאות בלתי הפיכות? תודה מראש

12/04/2009 | 10:49 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

נטלי שלום, כפי שידוע לך, השילוב של תרופות ואלכוהול אסור בהחלט (במיוחד ב% גבוהים). שילוב זה פוגע במערכת העצבים המרכזית, מגביר חרדות / דיכאון ומגביר משמעותית תופעות לוואי של התרופה. התוצאה לא תהיה בלתי הפיכה, אך ללא ספק תשלמי מחיר של מספר ימים מאוד קשים. אם שימוש באלכוהול הוא אירוע חד-פעמי, לפעמים ממליצים לא ליטול את התרופה ולחכות יום-יומיים ואז להמשיך את התרופה כרגיל . היוועצי ברופא המטפל. בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול