ציפרלקס- 5מ"ג

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/04/2009 | 14:09 | מאת: דנה

שלום, אובחנתי על ידי פסיכיאטר (לפני 3 שנים) כסובלת מדיסתימיה והתקפות חרדה. מצבי השתפר כשהתחלתי לקחת ציפרלקס עד כדי יציאה כמעט גמורה מהמצב הנ"ל. למעט ימים רעים מדי פעם. העניין הוא שנשארתי על מינון מאוד נמוך 5 מ"ג ואני תוהה אם בכלל יש לו השפעה (מבחינה כימית ומדעית) אחרי 3 שנים ובכמות שאני נוטלת? (שמעתי שיש מצב שזה "עובד" כמו פלסבו) יש לציין שאני בטיפול פסיכולוגי במשך התקופה הזאת. וללא ספק יש שיפור מורגש. * אני מקווה להפסיק ליטול את התרופה בקרוב. אך חוששת. ולכן רציתי לדעת האם היא אכן משפיעה? תודה , דנה.

10/04/2009 | 11:42 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

דנה שלום, אני שמחה שמצבך השתפר וזאת בזכות הטיפול המשולב של תרופות ופסיכותרפיה. ללא ספק התרופה משפיעה גם במינון הנוכחי. לעיתים קרובות, אנשים מרגישים ביטחון ובטעות חושבים שאם מצבם טוב אפשר להפסיק את הכדור. לרוב, ברגע שמפסיקים הסימפטומים עלולים לחזור וכאשר יחזרו שוב לתרופה השפעתה תפחת. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל ולא לקבל החלטות על דעת עצמך. בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול