דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/08/2008 | 17:55 | מאת: בדוי

שלום. אני בן 28 לפני שבוע פוטרתי מעבודתי (באחת מחברות היי טק) הבנתי שאין דרך אחרת ואני חייב לחזור לספסל הלימודים הבנתי שאני פשוט לא יכול להתקבל לשום מוסד (חוסר בתעודת בגרות ופסיכו) מה שגרום לתסכול ויאוש ברמות שלא ידעתי בעבר. הפיטורים האלה + הלימודים שכל כך חשובים לי וכל כך רחוקים ממני מכניסים אותי לדיכאון קשה עד כאב , מצבי רוח משתנים בחדות לרוב ממצב רוח רע לגרוע יותר, חוסר שינה ועוד. המצב שלי לא טוב כרגע, אבל עם הדיכאון הזה בטוח שאני לא אגיע לשום מקום האם יש טיפול שיכול לעזור לי במיידי?

10/08/2008 | 18:57 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, צר לי על כך שפוטרת מעבודתך. מצב זה מהווה משבר בחייהם של אנשים רבים ודורש גיוס כוחות מיוחדים על מנת להתמודד עם המצב ולהמשיך קדימה. משבר זה הוא גם הזדמנות לצמיחה. טבעי שבמצב כזה תרגיש שחרב עולמך ותהיה מדוכא. זאת גם הזדמנות להפקת לקחים ולתחנן את הצעדים הבאים שיעזרו לך להתארגן ולהתקדם בחייך. מספר מפגשים של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול לעזור לך להתמודד עם המשבר, לצאת מדיכאון ולגייס כוחות להמשך דרכך. מאחלת לך שתרגיש טוב, תתמודד בהצלחה ותמצא את דרכך בהמשך. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,

10/08/2008 | 19:14 | מאת: בדוי

אירנה ראשית תודה על התשובה המהירה והמעודדת אין צורך בשום טיפול בכדורים ? וסליחה על הבורות אבל מה זה טיפול קוגנטיבי CBT?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול