הפסיכולוגית שלי מנפנפת אותי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/02/2012 | 11:39 | מאת: נועה

יש לי פסיכולוגית דרך הקופה בשלוותא במרפאות חוץ שם ואני מרגישה שהיא מנפנפת אותי ממנה. עכשיו קבעה לי תור לפעם בחודש וחצי כי הרבה פעמים שקבענו תורים שכחתי את התור והתקשרתי אחרי שבועיים מה שאומר שבסביבות כל חודש הגעתי אליה. היא אומרת שכנראה זה מספיק לי הפעם בחודש הזה ושאני מסתדרת לבד. היא אומרת שכשאני באה אליה זה לא יעזור אם רק נשוחח אני צריכה ליישם את מה שהיא אומרת. אבל אני מנסה. למשל שאני מסבירה לה שאני מכורה לאינטרנט אז היא מציעה פשוט אל תכנסי כל הבעיה שאני לא יכולה לא להכנס שאני נכנסת בלי שליטה ואז נסחפת לשעות ולבלאגנים עם אנשים. סיפרתי לה שאני תולשת שיער כפייתית אמרנו שנעשה רישום מה הרגשות שלי מרגישים ברגע שאני תולשת את השיער פגישה אחרי זה היא שכחה מיזה לגמרי ואני לא הזכרתי כי אם שחכה אז.. פשוט קשה להסביר. אם אני רוצה פסיכולוגית אחרת חוץ ממנה אני צריכה להביך את עצמי ולבוא אליה ולהגיד לה את זה והיא מפנה אותי. אבל אני הייתי רוצה פסיכולוגית חדשה שלא תדע עלי כלום. לא הייתי רוצה שהחומר שיש אצלה יעבור לאחרת ולהתחיל את הטיפול מחדש ולנסות לראות איך זה אצל פסיכולוגית אחרת או שאולי הטיפולים האלו השיחות האלו לא אמורים לעזור? אשמח לתשובה

08/02/2012 | 16:16 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, העניין הוא שכפי שאת יודעת באותה מרפאה התיק שלך יעבור למטפלת אחרת עם כל הרשומים. יתכן וכדאי לבדוק אפשרות של טיפול תרופתי שיקל גם על התמכרות לאינטרנט וגם יעזור עם תלישת השער. אני ממליצה שתתיעצי עם רופא פסיכיאטר במרפאה. בנוסף, כדאי שתדברי עם הפסיכולוגית שלך על תחושותיך כלפיה, שתפי אותה, תפתחי איתה את הנושאים שמפריעים לך. פתיחות היא בסיס לטיפול טוב. בהצלחה מכל הלב, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT  "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול