פסיכולוג או פסיכאטר ???

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/08/2008 | 12:13 | מאת: mmmm

מהו ההבדל הבסיסי בין פסיכולוג קליני , לבין פסיכיאטר קליני ? מתי פונים לכל אחד מהם ? תודה מראש .

07/08/2008 | 12:53 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

ההבדל הבסיסי הוא שפסיכיאטר הינו רופא - אדם שלמד רפואה והתמחה בפסיכיאטריה. פסיכולוג אינו רופא, לפיכך לא יכול לתת מרשם לתרופות. שניהם יכולים לטפל במצבים קליניים. ההחלטה למי לפנות תלויה במצבו של הפונה. במקרים שנדרשת התערבות מיידים פונים לרופא. לטיפול בשיחות או איבחונים פסיכולוגיים פונים לפסיכולוג. תודה על פנייתך לפורום, בברכהי

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול