עזרה בהבנת מקור תופעה שארעה לי בנהיגה- o.c.d / נאורולוגי או סתם חרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/02/2019 | 09:46 | מאת: סיוע בהבנת תופעה בנהיגה

שלום אירנה, אבקש את עזרתך בניסיון להבין תופעה שארעה לי בעבר כמה פעמים בזמן נהיגה בעיקר בלילה לעתים כשהייתי שעייף. זה קרה מדי פעם, ללא חוקיות שיכול להבחין בה. לא הופיעה לעתים קרובות כנראה משום שדי נמנעתי לאחר מכן וגם לא ממש נדרשתי לנהיגה בעיקר בלילה בכבישים מהירים חדשים עבורי (כמו כביש 6 , 531) בעיקר באזורים בהם יש מרחב פתוח משני צדי הכביש (לא אזור עירוני). בפעמים הראשונות הייתה לי תחושה של מעין אובדן שליטה בהתמצאות במרחב (כביש6 אינך יודע היכן אתה בדיוק ביחס לאזור מיושב) ואז הופיע מעין פחד שאפול מהכביש (לא זוכר בדיוק יותר מזה). כעבור זמן חזרה התופעה בצורה של תחושה פחד שצד ימין שלי/של הרכב יפול לשוליים או יגע/יפגע בצד ימין של הכביש ואעשה תאונה, תחושה שאני קרוב לצד ימין של הכביש הרבה יותר ממה שראיתי בעיניי, בחלק מהמקרים למרות שהייתי ממש רחוק מהשוליים הימניים והכביש היה רחב. הדבר גרם לי ממש למצוקה, למרות שאובייקטיבית הכביש בטוח, לא יכולתי להפסיק נהיגה או לצאת לכביש צדדי לכן נאלצתי ממש להאט ל-40 קמ"ש וממש נסעתי לאט עד היציאה הראשונה לכביש צדדי. זה היה ממש מפחיד וגם למצוקה אמיתית. במקרים בהם לא היה שול (כשעבדו בכביש) אז ממש אבדתי ביטחון עוד יותר. כעת לאחר העלאת מינון מדורגת של סרוקסט מ20 ל40 התופעה נעלמה לפחות במעט הסיטואציות שהייתי חייב מינימום מעבר בכביש מהיר

21/02/2019 | 17:09 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור באבחון התופעה מאחר והדבר אינו אפשרי במסגרת הפורום וללא בדיקה. הסימן הטוב הוא שהטיפול התרופתי עוזר אם כי חלקית ויש להעריך מחדש האם להמשיך באותו מינון, לעלות או להוסיף תכשיר נוסף. בכל מקרה, חשוב מאוד לדבר על התופעות שאתה חווה עם הרופא המטפל כדי להגיע להבנה טובה יותר ולשפר את איכות הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול