ריספרדל 1 מ״ג ואפקסור 300 מ״ג

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/02/2019 | 11:22 | מאת: ארז

שלום ד״ר, רציתי לשאול את דעתך המקצועית על השילוב של ריספרדל 1 מ״ג עם אפקסור 300 מ״ג. ניסיתי זיפרקסה במינון 2.5 ובעליה הדרגתית ל 7.5 מ״ג למשך כשלושה שבועות ללא שיפור ועם תופעות לוואי פשוט בלתי נסבלות (יובש מטורף בפה, בעיות בתפקוד המיני ופריחה בתחילת הטיפול). הרופאה המליצה עכשיו להחליף את הזיפקרסה עם ריספרדל 1 מ״ג. מה הן התופעות לוואי השכיחות של תרופה זו?

21/02/2019 | 16:52 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, תופעות לוואי הנפוצות של ריספרדל הן נוקשות בשרירים ועייפות. חשוב לציין כי המינון המומלץ הוא נמוך ולכן סבירות לתופעות לוואי משמעותיות היא נמוכה. אין אפשרות במסגרת הפורום וללא בדיקה לדון בנכונות הטיפול ויש להפנות את השאלות לרופאה המטפלת.

14/03/2019 | 13:30 | מאת: ארז

היום אחרי חודש וקצת שאני נוטל ריספרדל 2 מ״ג ביום, הרופאה החליפה לי אותה בסרוקוול 25 מ״ג בתור התחלה עם אופציה להעלות ליותר. כמה זמן לוקח לסרוקוול להתחיל להשפיע? חשוב לציין שהחל מהיום אני ארד באפקסור מ 300 מ״ג ל 225 מ״ג ואעלה מינון של לוסטרל מ 50 מ״ג ל 100 מ״ג. למיקטל ישאר על 200 מ״ג. מה את חושבת על צירוף תרופות זה באופן כללי? בעיקר השילוב של הסרוקוול עם התרופות האחרות שאני נוטל? אני כבר בסבל הזה חודשיים ולא נראה שהסיוט הזה הולך להיגמר מתישהו בקרוב...אין לי כוחות יותר, פשוט מרגיש נואש!!!

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול