דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/03/2018 | 16:30 | מאת: שמש

שלום, בשנה האחרונה אני סובלת מהתקפי חרדה שחוזרים בכל יום. לא עובר יום אחד בלי שיהיה לי. לאחרונה יש בי תחושות מוזרות שאני מרגישה שאני לא מכירה את האנשים סביבי, זאת אומרת אני בידיעה שאני מכירה אותם, למשל בת הזוג שלי, הרגשתי תחושות כאילו אני נמצאת עם בנאדם זר, אבל בפועל ידעתי שאני מכירה אותה ואוהבת אותה, אבל לא הצלחתי להרגיש את זה, גם כשהיא חיבקה אותי כשהייתי בלי חולצה למשל המגע הרגיש לי מוזר מאוד, כאילו בנאדם שאני לא מכירה עושה לי את זה, אבל הכל קורה בידיעה שאני אכן מכירה.. התחושות האלה ממש מפחידות.. בנוסף יש רגעים שאני פתאום מרגישה שהמציאות לא אמיתית, וזה מכניס אותי שוב להתקפי פאניקה שאני לא מצליחה להרגיע.. אני מפחדת ללכת לישון כי אני מפחדת שהתחושות האלה ילוו אותי גם בחלומות, וכבר זמן מה שיש לי גם סיוטים בלילות.. אין לי עם מי לדבר, ואני לא בנאדם שנוטה לדבר על הרגשות שלו, בנוסף גם אין לי זמן ללכת לטיפולים, בגלל העבודה, אני עובדת ומחזיקה בית ומנהלת זוגיות, אני מרגישה שהמצב הנפשי שלי הולך ומדרדר והורס לי את הכל.. מציינת שבגיל 15 איבחנו אותי בפוסט טראומה, אבל מעולם לא היו בי תחושות כאלה. (כיום בת 21)

06/03/2018 | 18:40 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת תסמינים של חרדה ומועקה. הדרך להתמודד עם המצב היא לפנות לבדיקה מקצועית ע״י פסיכיאטר, לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול (תרופתי, פסיכולוגי, משולב). אין ספק שהפניה לטיפול אינה החלטה פשוטה ודורשת השקעה של זמן. עם זאת, השיפור במצב שלך עשוי הפחית את המצוקה שלך ולשפר את איכות החיים והתפקוד וכדאי לקחת זאת בחשבון בעת קבלת ההחלטה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול