דכאון שהוא לא דכאון כמו בספרים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

26/01/2018 | 19:45 | מאת: איתן

יש לי דכאון מוזר, דכאון צף. ניתן להגיד שבתנאים שאני עסוק במשימה הוא נעלם. במנוחה מופיע ברכעים מסוימים כמו ענן שיושב על ראש. ואני לא מבין מזה. ומתבונן בזה. וזה לפעמים נעלם ולפעים לא זז. זה לא ממשהו. זה כמו ידיעה חדה של המשמעות כנמצא בלבד ושזה לא טוב ולא רע. זה מןפיע דווקא שאיני מתמודד עם דבר לא מחלה לא כאב לא מחשבה. לפעמים חולף מיד לפעמיים מתקע יומיים. סתם מפריע. לא יודע מזה?

27/01/2018 | 18:14 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מאחר והתופעה שתיארת מפריעה לך, חשוב לברר במה מדובר ולחפש דרכי טיפול. התיאור שנתת לא מאפשר לקבוע האבחנה וכדי לעשות זאת, יש לפנות לבדיקה פרטנית אצל איש מקצוע פסיכיאטר. יתכן ואכן מדובר בדיכאון , אך ויתכנו גם מצבים נפשיים אחרים שאחראים על התחושות האלו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול