תרופות לדיכאון ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/12/2017 | 17:22 | מאת: יעקב

שלום רב, נוטל 3 תרופות לדיכאון: 1. לוסטרל 200 מ"ג 2. וולבוטרין 300 מ"ג 3. ריספרדל 2 מ"ג האם צריכים לבצע בדיקות דם מסויימת בכדי לעקוב אחרי תופעות לוואי שהתרופות יכולות לגרום? רופאת המשפחה שלי אמרה שהתרופות שאני נוטל מצריכות מעקב ונתנה לי לעשות בדיקות דם כלליות. בבדיקת דם האחרונה הכולסטרול שלי היה מאוד גבוה. יש קשר אפשרי לתרופות שאני נוטל? שאלתי, מה יכולים לגרום 3 התרופות האלו כתופעת לוואי שאני צריך לעשות בדיקות דם? תודה

07/12/2017 | 20:45 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי התרופות שאתה מקבל אינן אמורות לפגוע באיברים ספציפיים בגוף וגם לא להביא לשינויים בתפקודם. עם זאת, כל אדם שמקבל טיפול תרופתי , גם לא בהכרח פסיכיאטרי, מומלץ שיעבור מדי פעם בדיקות דם כלליות כדי לודא שתפקוד האיברים בגופו הינו תקין ומאפשר עיבוד תקין של התרופות שהוא מקבל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול