סרוקסט - חרדות שחזרו

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/11/2017 | 14:10 | מאת: אייל

נטלתי 6 שנים מינון של 20 מ"ג סרוקסט ליום . לפני 4 וחצי חודשים הורדתי את המינון ל10 מ"ג ליום. לפני שבוע החרדה חזרה לי על מינון של 10 מ"ג וישר העליתי חזרה את המינון ל20 מ"ג ליום. אחרי כמה זמן ארגיש בהטבה וחזרה לחיים נורמליים? האם הגיוני שאחרי כמה ימים שחזרתי ל20 מ"ג יש תופעות של הגברת החרדה ותופעות לוואי בבטן? ואם כן למה?...הרי התרופה הייתה בדם כל הזמן.

26/11/2017 | 16:52 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדומה להתחלת הטיפול, גם התגובה לעליה במינון בדרך כלל באה אחרי כ-4-6 שבועות ולעומת זאת, תופעות לוואי עלולות להופיע דווקא בשבוע הראשון גם כשמדובר בעליה במינון ולא רק בתחילת הטיפול. מומלץ וחשוב להיעזר בסבלנות , יש סבירות גבוהה לכך שתוך מספר שבועות המצב ישתפר. עם זאת, חשוב מאוד להיות במעקב אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לעקוב אחרי תגובתך לטיפול ובמידת הצורך לבצע שינויים הנדרשים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול