עייפות מעצבנת רוב היום

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/10/2017 | 12:45 | מאת: יורה

אהלן אני סובל מהפרעת פאניקה ,אני כל הזמן לחוץ ומרגיש לא בנוח בתוכי (אין לי מחשבות ודאגות , רק התקפים מעצבנים והזעה ותחושת דריכות כל הזמן ), בעיקר מחוץ לבית הזעה מרובה בבית שחי ובקושי מתפקד בעבודה , בנוסף לזה אני כל הזמן עייף ואין כח לכלום , עייפות קשורה להפרעת פאניקה? הפרעת פאניקה גורמת לעייפות?איך ?ההתקפים גומרים את הגוף?

16/10/2017 | 14:20 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קיים קשר בין תופעות גופניות לנפשיות, ומצבים נפשים רביים עלולים להשפיע על מחלות גופניות (להחמיר מחלות הקיימות, לגרום להתפרצות מחודשת וכד') וגם הפרעות נפשיות עלולות לגרום למחושים גופניים , להגביר עייפות, לגרום לירידה ברמת האנרגיה. הנפש והגוף קשורים במנונגנונים פיזיולוגיים וזה מסביר את ההשפעה ההדדית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול