גלולות יסמין - עלייה בדכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

28/08/2017 | 14:55 | מאת: שירי

בת 44. חזרתי לקחת גלולות יסמין השבוע, ואני חשה ירידה גדולה במצברוח, עלייה בדכאון, עצבנות, כעס על כל העולם ועוד. האם הן הסיבה? מה אפשר לקחת בנוסף?

30/08/2017 | 17:48 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הגלולה עלולה לגרום לשינויים במצב רוח אם כי התופעה בדרך כלל קלה יחסית. יתכן והשינויים שתיארת אכן קשורים לנטילת הגלולה אך יתכן וישנן גם סיבות נוספות, למשל דיכאון שהיה קיים גם קודם ונטילת הגלולה החמירה אותו. כדאי להתייעץ עם רופא הנשים בנוגע לכך וכן במידה ולא יחול שיפור בתסמינים שתיארת, לבדוק אפשרות של החלפת הגלולה וגם לשקול יעוץ פסיכיאטרי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול