דילוג של יום על אלטרולט

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/08/2017 | 23:00 | מאת: יורי

אני לוקח פריזמה 20 בבוקר ואלטרולט 20 בלילה ,דילגתי יום אחד על אלטרולט לא לקחתי יום אחד ,וההפרעת פאניקה ודיכאון חזרו רק בגלל שלילה אחד לא לקחתי (24 שעות) הגיוני שאלטרולט משפיע עליי יותר מהפריזמה ? כי הפריזמה מעלה את ריכוז של האלטרולט פי 3-4 בדם ,אני שוקל להפסיק לקחת את הפריזמה ולהעלות את האלטרולט ל30-50מג לפני שינה

17/08/2017 | 23:32 | מאת: יורי

מאז שעשיתי שינויים בתרופות ,לא לקחתי יום אחד אלטרולט ,ולקחתי אלטרול במקום במשך יומיים ואז חזרתי שוב לאלטרולט ,הסימפטומים חזרו ואני יושן שוב הרבה שעות ,ובהמשך היום אני שוב מרגיש צורך לישון אז אני יושן שינת צהריים

22/08/2017 | 08:30 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לא סביר כי התופעות חזרו רק בגלל הפסקת התרופה ליום אחד, מאחר והשפעת התרופה אינה נקודתית אלא מצטברת. בדומה לשיפור שמופיעה רקע כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, גם החמרה במצב הנפשי עם הפסקת התרופה עלולה לבוא כעבור מספר שבועות לאחר ההפסקה ולא באופן מיידי. סביר להניח כי התסמינים של חרדה ודיכאון הופיעו מסיבות אחרות כגון חרדה מכך שלא נטלת את התרופה בזמן או לסירוגין כצירוף מקרים ולא להסיק מכך את המסקנה שרק אלטרולט עוזר לך ולא פריזמה. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, לעקוב אחרי המצב ובמידת הצורך לשקול שינויים בטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול