דיכאון וטיפול בציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/08/2017 | 16:07 | מאת: יולי

שלום, אני יולי בת 22. אני נמצאת בברלין לתקופה ארוכה ואני לא יודעת איך ללכת פה לרופא לכן אשמח להתייעץ כאן. הלכתי לפני כחצי שנה לרופא בארץ בגלל דיכאון שהלך והחמיר. קיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג. בכל התקופה הזאת מאז אני מרגישה שהדיכאון רק הולך ומחמיר. לא יודעת אם התרופה לא משפיעה כי היא לא מתאימה, כי המינון נמוך מידי או שהיא דווקא מחמירה את המצב... האם אוכל להעלות את המינון של הציפרלקס "על דעת עצמי" או שבכל זאת כדאי ללכת לרופא לבדיקה מקיפה יותר של המצב?

13/08/2017 | 20:51 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, חשוב לציין כי התשובה במסגרת הפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי ובכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקה פרטנית. באופן כללי, במקרים בהם הטיפול בנוגד דיכאון לא מביא לשיפור כלשהו מומלץ להחליפו. לעומת זאת, כשיש שיפור חלקי, העליה במינון עשויה להביא לשיפור נוסף.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול