Inositol מינון לחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

28/07/2017 | 18:21 | מאת: יונתן

שלום אני סובל מחרדה, ובעבר גם מהתקפי פאניקה. במשך שנים נמנעתי מטיפול תרופתי, אך בשלב כלשהו נשברתי והתחלתי טיפול בלוסטרל. זה עזר להתקפי הפאניקה, אך לא לגמרי הוריד את החרדה. מאחר והיה נראה לי שהלוסטרל (לקחתי שנתיים שלוש) תרם לעליה במשקל אצלי, החלטתי להפסיק, וחיפשתי תחליף. קראתי על Inositol שיכול להוות תחליף טוב ל-SSRI, ואני משתמש בזה כבר כמה חודשים, אם כי אני לא יודע אם במינונים הנכונים. רציתי לשאול: 1. האם זה אכן ידוע ומוכח שיעיל לחרדה והתקפי פאניקה כמו טיפול תרופתי קונבנציונלי? 2. מה המינון הנדרש? קראתי שהמחקרים שנערכו מדברים על 12-18 גרם ליום, האם זה אכן כך או גם מינונים נמוכים יותר יעילים? 3. מאחר ומדובר במינונים גבוהים, אז זה פחות פרקטי בכדורים (יש של חצי או גרם) גם מבחינת כמות הכדורים, וגם מבחינות העלויות. אז האופציה היא אבקה. ובאבקה (מזמינים מחו"ל) ראיתי שיש כמה פירמות, ויש פערי מחירים של חצי. האם צריך לחשוש שיש הבדלים באיכות בין חברה לחברה? למשל חברות כמו Jarrow ו- Now זה אותו מחיר, ויש חברה בשם - Healthy Origins שאצלה המחיר הוא ממש חצי מהחברות האחרות. 4. האם לקחת בבת אחת או כמה פעמים ביום, והאם עם אוכל או בלי אוכל? תודה רבה

05/08/2017 | 17:17 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בתוסף תזונתי ולא בתכשיר רפואי או תרופה. בדומה לתוספי מזון נוספים, גם לאינוזיטול מייחסים השפעות מטיבות במצבים רפואיים שונים, אך כאמור לא מדובר בתרופה שנבדקה והוכחה כיעילה בטיפול בהפרעות כאלו ואחרות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול