תחליף לפרוביג'יל ומודפיניל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/03/2017 | 06:49 | מאת: אלי

אי אפשר לתת כתחליף לפרוביג'יל ממריץ אחר ממשפחת הקשב והריכוז כמו אטדנט, סטרטרה, וויויאנס ואדרל כדי להפחית עייפות ולתגבר את התרופה הראשונה וככה לחסוך כמה מאות שקלים כנגד דיכאון עמיד שכלולות בו גם סימני עייפות ותשישות ובעיות בקשב וריכוז והאטה פסיכומוטורית

05/03/2017 | 15:59 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, נכון להיום, התרופות מקבוצת הסטימולנטים לא מותוות לטיפול בדיכאון ואין המלצה לשימוש בהן בטיפול בדיכאון. הן יכולות להמשיך לשמש לטיפול בהפרעת קשב גם אצל אנשים שלוקים בדיכאון, אך תרומתן לטיפול בדיכאון עד כה לא הוכחה באופן ודאי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול