התמודדות עם בן זוג שנטש בגלל דכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

13/02/2017 | 09:57 | מאת: התמודדות עם בן זוג שנטש בגלל דכאון

גרתי עם בן זוג כמעט שנה שהסתיר ממני את הדכאון הקליני שלו. לפני חודשיים וחצי אמר שהוא בדכאון וצריך להיות לבד כי קשה לו. גיליתי לאחר מכן כי הסיבה שהוא התגרש היתה בגלל הבעיות הנפשיות שיש לו כלומר זאת לא היתה אפיזודה דכאונית ראשונה שלו הוא פשוט לא סיפר לי. לא שמעתי ממנו כבר מעל חודשיים. ניסיתי לשלוח הודעה לפני חודש וחצי והוא אפילו לא ענה,לי. האם זאת התנהגות טיפוסית של מישהו שסובל מדכאון? האם אהבה לא מעניינת אותם כשהם בדכאון? האם אני צריכה להשלים עם העובדה שזה נגמר? אני חייבת לציין שהאהבה ביננו היתה מדהימה ותכננו את החיים שלנו ביחד עד שזה קרה.

20/02/2017 | 17:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

 שלום רב, אכן, אדם שלוקה בדיכאון עלול לאבד עניין במרבית הדברים שהעסיקו אותו לפני המחלה, כולל היחסים שלום עם חברים ובת הזוג. אין מדובר ב״התנהגות טיפוסית״ של האנשים שלוקים בדיכאון מאחר וכל אחד חווה את הדיכאון באופן ייחודי לו, וכך גם השפעת הדיכאון על ההתנהגות של אנשים. מה שחשוב להבין שמדובר בהשפעה של מחלה שניתן וחשוב לטפל בה. למרבה הצער, בחלק מהמקרים, הניתוק מאנשים הקרובים מקשה על היכולת שלהם לעזור לאדם הסובל ולעיתים אף מוביל לכעס כלפיו. חשוב להבין כי מדובר במחלה, לא לוותר, להמשיך להציע עזרה ולנסות לתמוך במידת האפשר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול