ריספרדל 2 מ"ג והתגברות חרדות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/02/2017 | 19:31 | מאת: יעקב

שלום רב, אני מקבל את התרופה ריספרדל 2 מ"ג כחיזוק לתרופה ציפרלקס 20 מ"ג לטיפול בדיכאון עמיד. שאלתי היא האם התרופה ריספרדל יכולה להגביר חרדות? שמתי לב שממתי שהתחלתי לקחת את הריספרדל נהיו לי חרדות (כגון חרדת נהיגה, חרדה ממעליות, ממדרגות נעות וכד') שלא היו לי לפני שהתחלתי את התרופה. האם אכן יש קשר בין התרופה להגברת חרדות? לפני שהתחלתי את התרופה לא סבלתי משום חרדות והם נהיו לי רק ממתי שהתחלתי את התרופה. תודה מראש על ההסבר.

19/02/2017 | 10:15 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ריספרדל לא מחמיר חרדה וגם לא סביר שיביא להתפתחות חרדות חדשות. יתכן אמנם שהשפעתו אינה מטיבה לך ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל: להעריך את מצבך מחדש ולשקול שינויים בטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול