טראומה מורכבת וחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/01/2017 | 21:25 | מאת: לינוי

שלום, אני סובלת מחרדה חברתית ובעיקר מחרדה מול אנשים מסוימים בגלל טראומות שעברתי בחיי. הבנתי שקוראים לזה טראומה מורכבת. רציתי לדעת אם אסטו יכול להתאים למצבי? ואם לא, איזו תרופה כן יכולה להתאים?

23/01/2017 | 19:25 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל חשוב להדגיש כי לא ניתן לקבוע אבחנה באמצעות ״בדיקה עצמית״ מול הקריטריונים המופיעים באתרי אינטרנט וללא בדיקה פרטנית של איש מקצוע. אבחון עצמי והתחלת הטיפול תרופתי ללא התייעצות עם פסיכיאטר עלול להביא לסיבוכים בלתי צפויים והחמרה במצב הנפשי. באופן כללי הקו התרופתי הראשון בטיפול בהפרעות חרדה למיניהן הן תרופות מקבוצת SSRI כגון אסטו ואחרות אך במקרים רבים יש צורך גם בתכשירים נוספים בהתאם לתסמינים הנלווים להפרעה.

24/01/2017 | 00:22 | מאת: לינוי

אוקיי, תודה על התשובה. ידוע לך אם אסטו משמין? העניין מאודחשוב לי

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול