פחד מאינטימיות גופנית

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

29/02/2016 | 01:01 | מאת: רומי

היי, מה יכולות להיות הסיבות? האם זה יכול לגרום לחרסר חשק מיני בכלל כשאין בן זוג למשל לא לפנטז לאונן או לרצות? מצאתי את זה ואשמח לדעת האם זה נכון: כמו בעיות רגשיות רבות, נהוג לקשר פחד מאינטימיות לילדות המוקדמת, בה חווה האדם רגשות של בדידות, נטישה ודחייה מצד הוריו, שלרוב גם להם יש היסטוריה דומה מילדותם שלהם. מכיוון שבילדות הילד לא מסוגל לראות את עצמו כישות נפרדת מהוריו, המציאות היחידה אותה הוא מכיר היא המציאות המוצגת לו בביתו. תחושה זו תלווה אותו בקשרים אותם יצור בבגרותו. הפחד מלתת לאדם אחר להתקרב יגרום לו לחוש או להתנהג כי הוא למעשה לא זקוק לאדם אחר כך הוא שומר לעצמו על תחושה של כח

שלום רב מה שאת מצטטת זו אפשרות אחת להסביר את מה שקורה לך, יכולות להיות סיבות אחרות. כדי להתמודד עם הרתיעה כדאי שתפני לטיפול אצל מטפלת מינית מוסמכת עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איט"ם

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים