יובש בנרתיקלאחר לידות

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

12/07/2019 | 22:52 | מאת: אושי

שלום, אני בת 32, לאחר 2 לידות צמודות (פער של שנה וחצי ובין לבין הנקה ללא ווסת). מאז הלידה הראשונה אני מרגישה יובש בנרתיק שבא לידי ביטוי בכאב בקיום יחסי מין ואף דימום שנובע משפשופים בנרתיק, פטריות חוזרות וירידה בחשק המיני. עד כה קישרתי את זה להורמונים מההריון וההנקה אך מאז הלידה האחרונה חלפה שנה ואין שיפור (מתום ההנקה האחרונה חלפו כ-8 חודשים). אינני נוטלת גלולות או תוץרופה כלשהי באופן קבוע. הייתי אצל רופא נשים שנתן לי מרשם לטבליות לנרתיק שנקראות וגיפם אך לאחר שרכשתי ראיתי שמדובר במוצר הורמונלי לנשים בגיל המעבר והתחלתי לחשוש לגבי הטיפול. אשמח לעצתכן, תודה!

מסכימה עם רופא הנשים שלך דכוי השחלות לאחר לידות והנקה ממושכת יכולים לגרום ליובש נרתיקי עקב ירידה באסטרוגן כמו בנשים בגיל מעבר במידה לא תהיה הטבה פני לרופא מומחה לבעיות העריה

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים