חרדה ממין מה עושים?

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

02/12/2017 | 23:12 | מאת: חרדות

שלום, הצלחתי להבין שזו הבעיה שלי וזה בול אני: חרדה ממין יכולה להתבטא בחרדה מהיבטים רבים של אינטימיות ומיניות ובמגוון הפרעות בתפקוד המיני. אצל חלק מהנשים חרדה ממין תתבטא בחרדה מיחסי מין מלאים בלבד, אך אצל מרבית הנשים המתמודדות עם חרדה ממין, גם מגעים אינטימיים חלקיים (נשיקה, עירום וכד') ואינטראקציות ראשוניות עם גברים יעוררו חרדה ואי נוחות. במקרים רבים חרדה ממין תתבטא גם בתחושה כללית של גועל ורתיעה ממין וממגעים אינטימיים, ותשפיע על החשק המיני. למשל, רבות מהנשים החוות חרדה ממין עשויות להרגיש שהן "בכלל לא מיניות" ולהירתע או לא להזדקק לאוננות. לחוויות אלו יתלוו פעמים רבות גם סימפטומים פיסיים: נשים החוות חרדה ממין מדווחות על סימפטומים המזכירים וגיניסמוס (כאבים או כיווץ ו"סגירה" של הנרתיק) ועל תחושות מחנק ובחילה בסיטואציות המעוררות חרדה ממין איך משנים את זה עם בנ"ז.? כי אצלי זה גם מגע קל גורם ללחץ. יש לציין שאני א מחוברת לעצמי מבחינת הביטחון העצמי בושא הגוף יש דברים שקשה לי לקבל.אני יודעת שאף אחד לא מושלם ובכל זאת אני לא מסוגלת. שנית, יש עליי תמיד ביקורת על הגוף מה שמוסיף לחרדות של דחייה.ברגע שאוכל לתת אמון זה קצת יסתדר אבל לא בטוח. ושלישית בקשר של אינטימיות אני לא מהר מתאהבת נדלקת ונסחפת וכך גם בנושא המיני. הקטע שבחורים ישר נוגעים בי וזה מבלבל אותי. הם בקושי מכירים אותי טוב לפעמים גם אח"כ נעלמים.האם זו תשוקה בלי לחשוב ? קשה לי עם זה ואף אחד לא מוכן "לשחק "איתי את משחק החיזור הסבלני ולהיות חבר שלי .נורא חשוב המגע לפני הכל ובד"כ זה מתפוצץ בשלב הזה. איך אפשר להנחות את הבנ"ז? לשלוט בקשר? אני גם לא יודעת אם אני רוצה מין או שזה מהחרה אני אפילו לא חושבת על זה.. בכל מקרה אף פעם לא היה מישהו שהרגשתי בנוח איתו או שהוא כיבד אותי. להפך הם נעלמים.

שלום רב כל מה שקשור לחרדה שלך ממין ישפיע על כל קשר זוגי שיהיה לך, ולכן חשוב קודם לטפל בחרדה ממין, מאינטימיות, מזוגיות- לאבחן ולראות מה הסיבות לכך ולהתמודד עם זה בטיפול מיני מוסמך. תפני למטפל מיני מוסמך דרך אתר איט״ם, מטפל עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית, אנחנו מטפלים בבעיות כמו שאת מתארת כל הזמן

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים