שכחתי שתי גלולות לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

17/06/2017 | 11:41 | מאת: יעל55

היי שכחתי לקחת שתי גלולות בימים שלישי ורביעי ביום חמישי שישי לקחתי גלולה כרגיל. ביום שישי בערב קיימתי יחסי מין עם החבר שלי ללא קונדום וישר לאחר מכן הופיע דימום שנמשך ליום למחרת.אני לוקחת גלולות יאז ונמצאת כרגע בגלולה ה15י. נשאר עוד 9 גלולות פעילות ו4 לבנות. רציתי לשאול- א. יש חשש שאכנס להריון? אם כן איך אדע שלא יהיה מאוחר מידי לקחת פוסטינור וכאלה? ב. מה לעשות להמשיך את הגלולות כרגיל לעשות הפסקה? להתחיל חפיסה חדשה?

18/06/2017 | 12:02 | מאת: מירב

בהמשך לשאלה של יעל..גם אני שכחתי שתי גלולות בשבוע שעבר וקיימתי יחסים בסופ"ש בין חמישי לשישי (גיליתי זאת בחפיסה רק אתמול) האם צריך לקחת הגנה נוספת? בבית המרקחת המליצו לי היום על גלולה בשם ELLA וקניתי אותה..אמרו שעדיף לקחת כמה שיותר סמוך לקיום היחסים שכך היא משפיעה הכי טוב אבל שהיא משפיעה גם עד 5 ימים אחרי..האם לקחת???? תודה רבה

ניתן לקחת פוסטינור או נורלבבו גם מאם עברו 5 ימים מהמשגל הלא מוגן אך יעילותן פוחת אחרי 3 ימים. הגלולה ELLA יעילה אחרי 5 ימים אך דורשת מרשם רופא המשיכי את כדורי היאז ועברי לחפיסה חדשה ללא הכדורים הלבנים. בעוד כשבועיים מהקיום יחסי המין האלו עשי בדיקת שתן לשלול הריון

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים