נכדתי המתוקה

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

03/08/2009 | 14:30 | מאת: דילילה

שלום, הייתי מעוניינת לדעת אם הטיפול יכול להיות רלוונטי גם בקטע הריגשי להולדת אח הנכדה בת 3 ושלושה חודשים), האם ניתן לטפל בזה, אם כן היכן יש באזור הצפון (עמק בית שאן) חוות רכיבה טיפולית? תודה והמשך יום נעים.

דילילה שלום, מזל טוב על הולדת הנכד. לשאלתך, התשובה היא בהחלט כן. רכיבה טיפולית ו/או סיוע בעזרת כלבים בהחלט יכולים לתת מענה בהיבטים רגשיים הנובעים מכל מיני סיבות כגון, הולדת אח במשפחה. לנכדתך הייתי מכוונת אולי יותר לטיפול בעזרת כלבים, בגלל הגיל הצעיר והסיבה. בכל עבודה עם חיות ניתן לעשות השלכה לרגשות לחיה. לדוגמא: איך היא חיה ומתנהלת בתוך הלהקה שלה, מה קורה שיש כלב חדש בלהקה, או שנולד גור חדש. ודרך זה לעזור לילד להבין ולהתמודד עם הרגשות שלו. כלב היא חיה שמחזירה המון אהבה, אפשר לחבק וללטף, היא מלקקת חזרה... ילדים עם קשיים רגשיים מוצאים המון נחמה ומקלט במקום הזה. סוס היא חיה מאד מעצימה ואצילית, וחווית הצלחות איתה גורמת להעלאת הביטחון והדימוי העצמי. לכן אלו בהחלט אופציות טובות לטיפול רגשי. חשוב לבדוק למה נכדתך מתחברת יותר ולשם ללכת. לגביי חוות במקום מגורייך, הייתי ממליצה לך לחפש ברשת, אינני מכירה באופן אישי. מקווה שעזרתי, אני מאחלת לך המון הצלחה!

11/08/2009 | 15:55 | מאת: אשת טיפול ברכיבה טיפולית נ,

קראתי את שאלתך ואת התשובה שניתנה לך ,אני מבקשת להביא לתשומת ליבך שנכדתך המתוקה גילה הוא שלוש שנים ו-3 חודשים בגיל זה לא יהיה נכון לשים אותה על גב הסוס , היא ילדה נורמטיבית לפי הבנתי ואין לה בעיות מוטוריות ,כך שמטרת הטיפול היא ריגשית ולכן זה לא יהיה נכון לשים אותה על גב הסוס בגיל זה הילדה מתפתחת לה וגודלת אין כל צורך לשנות לה את הפיסוק הנדרש מרכיבה על סוס, מה גם אורך רגליה הוא לא מתאים לרכיבה ( יש לחכות לפחות עד גיל 6 ) ,שיעור רכיבה טיפולית או רכיבה רגיל הוא 30 דקות ,רמת הקשב ויכולת המוטורית שלה לא יכולך להיות בטווח ה 30 דקות , סבתא יקרה יהיה נכון לעבוד עם נכדתך באמצעות כלבים או בעלי חיים קטנים ולא עם סוסים, בהצלחה בדרך שתבחרי

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים