טיפול ריגשי

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

02/07/2009 | 15:19 | מאת: שולי

שלום לכם האם אפשר להיעזר במרכז שלכם בילד בטיפול ריגשי בהיבט של קשרים חברתיים ? ואם כן , מה מומלץ רכיבה על סוסים או בכלבייה ?

שולי שלום, בהחלט אפשר להיעזר ברכיבה טיפולית ו\או בטיפול בעזרת כלבים בכדי לעבוד על קשרים חברתיים והיבטים רגשיים. זהו נתח גדול של הפעילות שלנו במרכז כיום. דרך בעלי החיים אשר חיים בעצמם בקבוצות, כלבים בלהקה וסוסים כעדר. ניתן ללמוד הרבה על קשרים וקודים חברתיים. בשילוב עבודה בקבוצה, בה ניתן ללמוד התנהלות נכונה בקבוצה, מקומי בקבוצה, התייחסות לאחר וכן הלאה. לגביי מה יותר מתאים, זה תלוי בילד שלך. רק לאחר שנפגוש אותו נוכל לכוון למה שיותר מתאים לדעתנו בשבילו. כל ילד הוא אינדיבידואל וכל אחד ההתאמה והמטרות שלו. גם לגיל יש משקל. מה שאני כן יכולה לומר באופן כללי, אם יש לילד חיבור חזק יותר לאחד מבעלי החיים (כלבים או סוסים) רצוי ללכת אם זה. ככל שהילד רתום יותר לטיפול ההצלחה תהיה גדולה יותר. מקווה שעזרתי, בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים