שתי שאלות

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

23/06/2009 | 00:46 | מאת: טלי

שלום, 1. האם סוסים מסוגלים לזהות אנשים כמו שלמשל כלבים יכולים לזהות אנשים שהם מכירים? האם הם מזהים את המטפלים הקבועים שלהם? 2. כיצד מגלים הסוסים סימני חיבה או חוסר חיבה לאנשים? האם אני יכולה לדעת אם לסוס נוח בחברתי או לא?

טלי שלום, סוסים לא מזהים בני אדם כמו כלבים. במידה ואותו אדם מטפל בהם באופן קבוע הם ידעו לזהותו אך לרוב לא יקשרו אליו רגשית כמו כלב. סוסי בית ספר לא מזהים את המטופלים או המדריכים שעובדים איתם אשר ברב המקרים מתחלפים מס' פעמים ביום. זאת למרות שהם מגיעים אליהם באופן קבוע אחת או פעמיים בשבוע. עם כל זאת סוס זו חיה מאד רגישה ועובדת על פי אינסטינקטים. אם האדם שעומד לידו או רוכב עליו רגוע, גם הסוס יהיה רגוע. אם אותו אדם לחוץ ומפוחד גם הסוס יהיה לחוץ ומפוחד ויתנהג בהתאם. כאשר לומדים את האינסטינקטים של הסוס ושפת גופו, ניתן לזהות בקלות את מצב רוחו. לכן סוסים מאד טובים לטיפול כמו גם כלבים, הם רגישים ונוחים לעבודה. והתגובה שלהם היא מידית וכך השיקוף להתנהגותינו. בצורה זו ניתן לעבוד על תקשורת נכונה בין היתר. מקווה שעניתי לך, קרן

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים