בעית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

30/04/2009 | 18:59 | מאת: אורלי

שלום, בתי בת ה 10 סובלת מהפרעת קשב וריכוז זה אומר בעיות רגשיות אמפולסביות עצבנות (ברמה סבירה) האם באמת טיפול ברכיבה על סוסים מטפל בצורה כזאת שהילד יצא מיזה והאם זה עוזר לטווח הרחוק

אורלי שלום, רכיבה טיפולית בהחלט יכולה לעזור לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, קשיים רגשיים ואמפולסיביות. דרך הסוס, הרכיבה ותרגילים מתאימים הילד/ה מקבלים כלים להתמודד עם הקושי שלהם. תוך כדי מתן חוויה מעצימה ומהנה. חשוב לי לציין שזה הוא טיפול משלים. דרך הרכיבה והאינטרקציה עם החיה הילד/ה לומד/ת לקבל את הקושי שלו/ה ואיך להתמודד עם איתו, אך הקושי לא נעלם. והיא לא "יוצאת מזה". בהחלט יש לזה השפעה לטווח ארוך. אך יש לזכור שזהו תהליך שלוקח זמן. ולכל ילד יש את הקצב שלו. בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים