ריטלין

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

07/07/2008 | 09:04 | מאת: אמא מודאגת

שלום בשיחה עם המורה של בני, נאמר לי שיתכן ויש לו בעית קשב וריכוז והומלץ לי שנה הבאה לתת לו ריטלין. אני מתנגדת לתרופות ורציתי לדעת האם הרכיבה יכולה לעזור לו במקום ריטלין תודה

אמא יקרה, קודם כל הייתי ממליצה לך ללכת לאבחן את בנך בכדי לדעת באמת מה הבעיה והדרך הטובה ביותר לעזור לו. יכול להיות שרטלין במקרה הזה הוא לא הפיתרון. לאחר מכן תוכלי לדעת מה זכויות בבית הספר לילד המאובחן עם בעיות קשב וריכוז. רכיבה טיפולית בהחלט יכולה לעזור לילדים עם בעיות קשב וריכוז! בעיניין הרטלין זה מאד אינדבידואלי, אך ישנה אפשרות בהחלט להפחית במינון באמצעות רכיבה טיפולית ואף לאורך זמן (וחשוב לי להדגיש לאורך זמן) קיימת האפשרות להפסקת הרטלין.

לאמא המודאגת שלום רב האבחנה להפרעת קשב וריכוז הינה אבחנה קלינית המתבצעת ע"י מומחים לכך כדוגמת נוירולוג ופסיכיאטר. האבחנה מורכבת ממספר משתנים; שיחה עם ההורים, תצפית בילד, לעיתים מתבצעת בדיקת מחשב [מבחן TOVA] וגם מדיווח התנהגותו מהצוות החינוכי בבי"ס [שאלון "קונרס"]. מן האינפורמציה שמסרת, לא ניתן להסיק מדיווח המורה בלבד שאכן מדובר בהפרעת קשב וחשוב מאוד לבודד משתנים אחרים. דבר נוסף, יתכן ובסיס ההפרעה הינו נפשי- רגשי ועל כן במקרה שכזה טיפול תרופתי כדוגמת ריטלין לא יסייע. לאור זאת אני ממליצה לך לערוך לבנך אבחון מסודר ולקבל מידע מפורט אודות הריטלין מן הגורמים הרלוונטיים, לפני שאת מקבלת או פוסלת השימוש בו עבור בנך. הרכיבה הטיפולית הינה טיפול משלים המסייע בהשלכות של הפרעת הקשב והריכוז כדוגמת חוסר בטחון, דימוי עצמי נמוך, העדר אמונה ביכולות אישיות וכד'. אני מאחלת לך ולבנך הצלחה רבה הדס

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים