לימודי רכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

16/08/2008 | 16:14 | מאת: אני

שלום רב אני מתעניינת בקורס לימוד טיפול ברכיבה טיפולית בווינגייט. רציתי לדעת האם הקורס נחשב איכותי, והאם הוא מהנה. הבנתי שרצוי גם תעודה בהדרכה ספורטיבית - האם הדרכת רכיבה נכללת בקטגוריה זו? האם יש עדיפות לאחד הסגנונות בתחום הטיפולי? האנגלי, או המערבי מה הדרישות למדריכים כאלה באיזור המרכז? והאם ניתן להסתמך על המקצוע כמקור הכנסה? אני יודעת שזאת שאלה קצת כללית ותלויה בהמון דברים, אבל המשפחה הפולניה שלי מלחיצה ממש! :) תודה מראש על התשובות!

שלום, אני שמחה שהחלטת ללמוד רכיבה טיפולית. אני יכולה לומר פה רק את דעתי האישית והיא שהקורס בוינגייט מבין הקורסים הקיימים היום הוא בהחלט קורס טוב. זהו גם מוסד בעל שם ומוניטין ולפעמים חשוב גם לחשוב על זה. בקשר להאם הוא מהנה, זה מאד תלוי בך, האם את אוהבת ללמוד? כמו שציינת, היום החוק מחייב תעודת "מדריך רכיבה", כל תעודת מדריך רכיבה מתייחס למדריך רכיבה ספורטיבי. ואין בכלל משמעות לזה בתחום הטיפולי אם זו תעודה למדריך בסגנון אנגלי או מערבי. מה שחשוב מאד הוא שתכירי סוסים. איך הם עובדים, איך הם חושבים, איך האינסטינקטים שלהם עובדים, שתדעי לרכב נכון ברמה בסיסית בכדי שתוכלי ללמד את זה. אחרי שהחלטת שמתאים לך התחום הטיפולי. חשוב שתזכרי שמדובר בחיה עם צרכים משלה, שיכולה להיות מסוכנת עם לא יודעים להתנהל איתה נכון. ובכך בעתיד לסכן את המטופלים שלך אשר סומכים עלייך כמדריכה שתשמרי גם על בטחונם. היום התחום בפריחה ולדעתי יש ביקוש במרכז למדריכים טובים. אפשר להתפרנס מזה בכבוד וגם זה תלוי בך. רב המדריכים הם מדריכים שעתיים אשר משלבים את הטיפול עם עוד תחומים בחייהם. אך אם את רואה את זה כמקצוע לעתיד אפשר להתפתח ולהתמקצע ולהפוך את הטיפול בהמשך הדרך למקור הכנסה עיקרי. שיהיה לך בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים