האם רכיבה טיפולית באמת עוזרת?

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

07/01/2014 | 15:46 | מאת: הדר

שלום, קראתי את הכתבה הבאה בה כתוב שיעילות הרכיבה הטיפולית לא הוכחה מה דעתכם? http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2188800

שלום הדר, אני אנסה לענות לך בקצרה. את שואלת שאלה שבימים אלו כל אנשי תחום הרכיבה הטיפולית דנים ועוסקים בה. ולמרות מגוון הרחב של אנשים ודעות, מסקנה אחת ברורה לכולנו, הרכיבה טיפולית עוזרת! אני רואה זאת כל יום כשאני נכנסת למגרש. יחד עם זאת, אכן אין הוכחות מחקריות בתחומים מסוימים, ז"א , חסרים מחקרים אמפיריים המוכיחים זאת בתחום הקוגניטיבי, רגשי. לעומת זאת בתחום הפיזי - נויירולוגי ישנם מחקרים המוכיחים את יעילותה של הרכיבה הטיפולית, ואף בנייר העמדה של הרופאים הם מציינים זאת. ועל כן, כיום המרכז לרכיבה טיפולית בישראל, אשר ממוקם בתל מונד. פתח יחידת מחקר במטרה להוכיח את מה שאנחנו כבר יודעים בראש, מרגישים בלבנו ורואים בעיניים בכל יום. ומקווים לשנות ולמקצע את התחום על ידי כך. בברכה, קרן

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים