כלבנות טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

30/03/2013 | 00:46 | מאת: שירן

שלום, אני שוקלת לימודי כלבנות טיפולית. האם יש ביקוש לטיפולים באמצעות כלבים? בדקתי במודעות דרושים ולא מצאתי. האם אפשר להתפרנס מזה כעבודה עיקרית? כמה מרוויחים לשעה באופן פרטי וכמה במוסדות? מיהם הצרכנים של טיפול מסוג זה? אני יודעת על ילדי פנימיות ומבוגרים בבתי אבות. האם כדי לעבוד באופן פרטי אני צריכה להקים חוות כלבים או שמספיק לעבוד עם שניים שלושה כלבים שאגדל בבית? אשמח לקבל כל מידע שניתן. תודה וחג שמח, שירן

30/03/2013 | 19:43 | מאת: שירן

והאם התעודה של מכללת מהות מספיק טובה?

26/05/2013 | 20:57 | מאת: ניר כרמון

שירן שלום, תחום הכלבנות-הטיפולית מוסיף ומתפתח בשנים האחרונות ומחדד התמקצעויות וביסוסים דיסיפלינרים. כתחום התערבותי בכלל ובמעורבות חיה בפרט, מכילים לימודי הכלבנות-הטיפולית תכנים קלאסיים המצויים גם בענף הרחב, הנעזר בבע"ח הזוחלים, המכרסמים ובעלי הכנף; בנוסף לתחומים אלה, מתמקדים לימודי הכלבנות-הטיפולית גם באיכויות התקשורתיות, הרגשיות, הספציפיות, הנגזרות מעבודה עם שותף שהוא כלב.. גם במנהיגויות, בשלווה, בוויסות העצמי, המעורבים בעבודה שמחה ואפקטיבית עימו. כך שלגבי שאלתך על התחומים, תשובתי, כמו גם מוסדות השוק, משולבים. היתרון יהיה למדריך הטיפולי הטוב, ברתימתו את סביבתו וכליו, למערך שיעורו. בהקשר זה, ימים יגידו ויעידו על תקנה אחידה וכוללת להגדרת הכלבן-הטיפולי.. לכל מקום הכשרה, דרישות-הקדם שלו, הגיוני לחשוב ששילוב של פרקטיקה מוכחת בתחום, עם תואר בתחום הטיפולי, יעלו את ערכה של התעודה.. אך אין זו בהכרח דרישת חובה. הכלבנות-הטיפולית, מקצוע רחב ומגוון, עם התבססותו והפיכתו ללגיטימי ומומלץ לאוכלוסיות רבות יותר, תתבסס גם יכולת ההתפרנסות-המוסדית, ממנו. כמו בכל תחום, בעיקר באופנים עצמאיים, חובת ההוכחה על האינדיווידואל וכאמור, עם פרקטיקה, הכשרה, למידה בלתי נגמרת, הדרכה והצלחה, גם אשת או איש משפחה שרוצים, יכולים. בהצלחה בכל שתבחרי.

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים