סיכונים ברכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

22/02/2013 | 11:43 | מאת: עדי

שלום רב, בתי בת ה-12 החלה להשתתף בשיעורי רכיבה טיפולית והיא נהנית מאוד. בשיעור האחרון היא נפלה מהסוס בעת השיעור, היא קיבלה מכה, אך מיד חזרה לרכב. נלחצתי מאוד... ברור שיש סיכון בעת רכיבה על הסוס, אך אני שואלת את עצמי האם זה להסתכן ??? מדובר בילדה בריאה עם בעיה מסוימת בשיווי משקל ומגושמות, נהנית מאוד מהשיעורים ולא רוצה להפסיק, אבל אני מפחדת. האם מוכרים לכם מקרים של פגיעות /נפילות רציניות/ נזקים כתוצאה מהרכיבה ? אשמח לשמוע דעתכם. תודה, עדי.

עדי שלום, ראשית אני מתנצלת על האיחור בתגובה. ולשאלתך, כמו בכל ספורט, גם ברכיבה על סוסים ישנם סיכוים. וכמו בכל ספורט אם תחפשי מקרים של פגיעות ופציעות, חמורות יותר או פחות, אני בטוחה שתמצאי. ואת זה חייבים לקחת בחשבון. מה שאת יכולה לעשות הוא לוודא שנעשה המקסימום הניתן לצמצם מקרים אלו. כגון סוסים בעלי אופי מתאים, מקום בטיחותי אשר מיועד לרכיבה . מדריך מוסמך בעל התעודות המתאימות וחווה עם רישיון וביטוח. בברכה, קרן

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים