רכיבה על סוס/אופניים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

02/08/2012 | 18:07 | מאת: יונית

שלום, בעבר הרחוק ניסיתי להתחיל שעורי רכיבה. בשל רגליים חלשות מאוד הרגשתי שאין לי יכולת שליטה בטכניקה (בייחוד הטרוט) ולכן לא היתה הנאה או תחושה של התקדמות למרות פוטנציאל טוב. בשנתיים האחרונות התחלתי לרכב על אופניים והחלו לראשונה להווצר שרירים ברגליים. האם זה זמן טוב לחזור? האם רכיבה על סוס דורשת מאמץ רגליים רב יותר משל אופניים ומבחינת סיבולת לב ריאה? מבחינת

יונית שלום, לא ברור לי מהשאלה האם מדובר במגבלה פיזית/בריאותית שקשורה לחולשה ברגליים ולכן קצת קשה לי להתייחס לשאלה. אך לדעתי האישית תמיד זה זמן טוב לחזור לרכב, אם זה משהו שנהנת לעשות והתחברת אליו. השאלה היא מה המטרה שלך ברכיבה? אך בכל מקרה ניתן לחזק את השרירים [בכל חלקי הגוף] , לעבוד על יציבה ולשפר את סיבולת לב הריאה גם ברכיבה על סוסים. לא צריך להתאמן לפני שמתחילים לרכב, זהו ספורט בדיוק כמו האופניים. את יכולה כמובן לשלב בין השתיים. אני מחזקת אותך על ההתעסקות בספורט. שיהיה לך בהצלחה! והכי חשוב זה להנות. קרן

06/08/2012 | 14:11 | מאת: יונית

באיזשהי בעיה פיזיולוגית בריאותית, פשוט בהעדר שרירי רגליים מספיק איתנים שגרם לי למשל לקושי לעבור בין מצב ישיבה לעמידה וחוזר חלילה- ברכיבה על סוס.

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים