מוטוריקה עדינה וגסה

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

24/06/2012 | 12:03 | מאת: ענת

שלום, בני בן ה13 וחצי סובל מבעיות של סירבול , מוטוריקה גסה וכן בעיות של מוטוריקה עדינה. האם רכיבה טיפולית טובה לכך? אם לא שייך ואתם יכולים מטוב לבכם להמליץ לי על חוגים כלשהם שיעזרו לי בנושא אודה לכם מאוד.תודה ענת.

שלום ענת, לפי התיאור שלך, נשמע שבנך בהחלט יכול להיתרם מרכיבה טיפולית. ברכיבה יש הרבה עבודה על התארגנות. כגון, התארגנות של הסוס והציוד מהקרקע לקראת הרכיבה, התארגנות ברכיבה בכל הקשור להחזקת מושכות וכיוון הסוס, שגם עובד על מוטוריקה עדינה בנוסף. יש הרבה עבודה על קו אמצע ושיווי משקל. עבודה על מודעות גוף, הפרדת תנועה ותקשורת עם הסוס דרך הגוף. התארגנות על פי הקצב של הסוס והתנועה שלו. עבודה זו מלמדת את הרוכב לגייס את עצמו ואת גופו למען הצלחה בפעולות אלו. אני בהחלט ממליצה לך לברר בחוות הקרובות לבית מגורייך. במידה ותרצי הסבר נוסף ומפורט יותר, תוכלי ליצור איתי קשר במרכז לרכיבה טיפולית בישראל ואשמח לעמוד לרשותך. בברכה, קרן

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים