לימודי טיפול באמצעות כלבים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

02/01/2012 | 22:41 | מאת: יפעת

שלום, אני מתעניינת בלימודי טיפול באמצעות כלבים ויש לי מספר שאלות: 1. האם לימוד טיפול באמצעות בע"ח הינו מקיף יותר מאשר טיפול באמצעות כלבים? כלומר, האם טיפול באמצעות כלבים הינו מקצוע בפני עצמו או מהווה תחום מצומצם בתחום בטיפול באמצעות בע"ח כך שלאחרון יתרון יחסי על פני הטיפול באמצעות כלבים. 2. אני רואה שהרבה מהבוגרים בתחום הם בעלי תואר בתחומי הטיפול (פסיכולוגיה/ עו"ס/ הוראה) לי יש תואר במנהל עסקים האם העובדה שאין לי תואר טיפולי מהווה בעיה מבחינה תעסוקתית לאחר הלימודים? האם מומלץ או הכרחי ללמוד תואר מסויים על מנת להעלות את ערך התעודה המקצועית ויכולות התעסוקה שלי? 3. האם יש המלצות לגבי מוסד לימודים שההכשרה בו והתעודה ממנו הם נחשבים כאיכותיים יותר שכן כל מכללה מציינת שהיא הכי טובה ושהתעודה שלה נחשבת אך ברור לי שאין איגןד מאורגן למקצוע הזה ומאוד קשה לדעת היכן הכי טוב ללמוד. 4. האם ניתן כאשת משפחה להתפרנס ממקצוע טיפול באמצעות כלבים תודה מראש על התשובות

07/01/2012 | 14:57 | מאת: ניר כרמון

הי יפעת תחום הכלבנות-הטיפולית מוסיף ומתפתח בשנים האחרונות ומחדד התמקצעויות וביסוסים דיסיפלינרים. כתחום התערבותי בכלל ובמעורבות חיה בפרט, מכילים לימודי הכלבנות-הטיפולית תכנים קלאסים המצויים גם בענף הרחב, הנעזר בבע"ח הזוחלים, המכרסמים ובעלי הכנף; בנוסף לתחומים אלה, מתמקדים לימודי הכלבנות-הטיפולית גם באיכויות התקשורתיות, הרגשיות, הספציפיות, הנגזרות מעבודה עם שותף שהוא כלב.. גם במנהיגותיות, בשלווה, בויסות העצמי, המעורבים בעבודה שמחה ואפקטיבית עימו. כך שלגבי שאלתך על התחומים, תשובתי, כמו גם מוסדות השוק, משולבים. היתרון יהיה למדריך הטיפולי הטוב, ברתימתו את סביבתו וכליו, למערך שיעורו. בהקשר זה, ימים יגידו ויעידו על תקנה אחידה וכוללת להגדרת הכלבן-הטיפולי.. לכל מקום הכשרה, דרישות-הקדם שלו, הגיוני לחשוב ששילוב של פרקטיקה מוכחת בתחום, עם תואר בתחום הטיפולי, יעלו את ערכה של התעודה.. אך אין זו בהכרח דרישת חובה. הכלבייה-הטיפולית, שמרכז לרכיבה טיפולית בישראל, בשיתוף מכון-וינגייט, מעבירים את התכנים המקצועיים, העיוניים והמעשיים, בקורס כלבנות-טיפולית ולכן הנני, כאחראי על כלבייה זו, מנוע מלהמליץ באופן אובייקטיבי. הכלבנות-הטיפולית, מקצוע רחב ומגוון, עם התבססותו והפיכתו ללגיטימי ומומלץ לאוכלוסיות רבות יותר, תתבסס גם יכולת ההתפרנסות-המוסדית, ממנו. כמו בכל תחום, בעיקר באופנים עצמאיים, חובת ההוכחה על האינדיווידואל וכאמור, עם פרקטיקה, הכשרה, למידה בלתי נגמרת, הדרכה והצלחה, גם אשת או איש משפחה שרוצים, יכולים.

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים