השפעתה של רכיבה טיפולית על הנפש

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

12/10/2011 | 01:54 | מאת: רחלי

היי,שלום לכם! שמי רחל, אני בת 21 וחצי. אני סובלת מ-ocd (הפרעה אובססיבית קומפולסיבית) וגם בדיכאון. בגלל שמצבי הנפשי הדרדר גם מבחינת האובססיה והחרדות וגם מבחינת הדיכאון- תחושת העצבות,פסימיות ומחשבות על כך שאיני רוצה לחיות, אימי חיפשה אפשרויות על דרכים לריפוי ולהקלה ושיפור מצבי. בדיוק באותו הזמן מסרנו את התוכונים (תוכים מהסוג הכי קטן בעולם שנקראים: תוכים אוסטרלים ומכונים בשם:"תוכים גמדים") שלי שקנו במיוחד בשבילי בגלל אהבתי הרבה לבעלי חיים, בגלל השמחה והאושר שהם גורמים לי. שוב בעקבות הדרדרות מצבי שגרם לכך שלא יכולתי עוד לטפל בהם. המגע, הליטופים, האהבה והקשר עם בעלי חיים היו חסרים לי מאוד אפילו עד כדי מצוקה של ממש והבעתי זאת בפני אמא שלי. חשבנו על דרך שתאפשר לי לבוא במגע עם בע"ח ועלה לי רעיון על חוות סוסים ועל רכיבה עליהם וחשפתי אותו בפני אמי. אח שלי התחיל לחפש חוות סוסים שקרובות לאיזור מגורינו ואכן מצא ויצר איתם קשר. אימי ואחי נפגשו עם הרכזת שממונה על מסלול הרכיבה הטיפולית וחשפו בפניה את ההפרעות הנפשיות שלי ועד מהרה התחלתי בטיפול. אני חושבת שאני כבר בטיפול דרך רכיבה על סוסים כבר קרוב לחצי שנה. ואני תוהה לא מעט האם באמת סוסים יכולים לשפר אובססיה וחרדות קשות, מתח ולחץ נפשיים או שזה פשוט עוזר לי רק בגלל שאני נורא אוהבת בע"ח ובטח בגלל שנורא הוקסמתי מהחיה הזו שנקראת: סוס ונורא נקשרתי אליה ואני נורא נהנת ממנה ובנוסף לזה נופי הטבע שנראים מהחווה, הכלבים המתוקים בחווה, הקשר עם המטפלת-השיחה,אוזן קשבת,התיחסות לכאבי,עידוד ותמיכה. ובנוסף הצוות והאנשים המיוחדים שאני פוגשת בחווה. שאני באה במגע עם אנשים אחרי הרבה זמן שהייתי סגורה בבית ומנותקת מהעולם ומאנשים? כי אני אישית מרגישה שהשיפור במצבי לא נגרם דווקא על ידי כוחות הריפוי שאומרים שיש לסוסים אלא בגלל כל הדברים האחרים שנלווים לחווית הרכיבה שלי. אשמח לתשובה על שאלתי. תודה. רחלי.

23/10/2011 | 15:30 | מאת: רחלי

שלום לכם, זו שוב רחל שכתבה את הפנייה בכותרת:"השפעתה של רכיבה טיפולית על הנפש" אני רוצה ליידע אתכם שאני מחכה כבר הרבה זמן לתשובה ממכם. זה תמיד לוקח כל כך הרבה זמן? זה פשוט מאוד חשוב לי. אנא ענו בהקדם האפשרי. בתודה, רחל

שלום רחל! ראשית, קבלי התנצלותנו הכנה; בשל כשל טכני נמנע מאיתנו משלוח התשובה. מהתיאור שלך אני מתרשמת שאת מודעת למצבך הרגשי והנפשי ונתרמת רבות מהרכיבה הטיפולית וכל הנלווה לה [הרכיבה, נופי טבע, שיחה ואוזן קשבת ועוד]. לשאלתך מהו המשתנה המסייע לשיפור במצבך [היציאה מהבית לאחר הסתגרות ממושכת, או הרכיבה] הרי שדומני שיהיה הוגן לענות שהתשובה היא גם וגם.. יחד עם זאת, במחקרים שנעשו בעניין השפעתם של בעלי חיים על הפחתת דכאון וחרדה [לרבות משתנים פיזיולוגיים כדוגמת; לחץ הדם, קצב הלב, נשימה וכד'] נמצא שנוכחות בעל חיים- לא כל שכן ליטופו, רכיבה עליו וכד', משפיעה לחיוב על הפגת החרדה ועל הירגעות פיזית, רגשית ונפשית. אסייג ואומר כי לא היה ברור משאלתך האם את מסתייעת גם באופן תרופתי ו/או פסיכולוגי, אולם זה המקום להדגיש, כי הרכיבה הטיפולית והטיפול באמצעות בעל"ח חשוב וכדאי שיהיו בבחינת טיפול משלים ולא כתחליף לטיפול הקונבנציונאלי. אין לי אלא לחזק את ידייך ולברך אותך על שאת עוזרת לעצמך ומסתייעת גם בבעל"ח לשם כך. אני מאחלת לך רפואה שלמה והצלחה רבה! הדס אהרון כרמלי עובדת סוציאלית

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים