לימודי רכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

24/07/2008 | 18:50 | מאת: לירון

שלום, אני מעוניינת ללמוד רכיבה טיפולית ואני מאוד מתלבטת בין מכללת וינגייט לבין לימודים בארה"ב בטקסס. אם תוכלו להמליץ ולכוון אותי אני אשמח מאוד. תודה וערב טוב, לירון.

27/07/2008 | 09:26 | מאת: שגיא

שלום לירון, אני למדתי רכיבה טיפולית בטקסס בחורף שעבר, אני יכול רק להמליץ מנסיוני שזהו קורס מדהים, שלומדים המון ולכן הוא מאוד מאוד אינטנסיבי, עמוס וקשה (בעיקר עם אנגלית לא זורמת אם כי בין הבוגרים של EQUEST יש הרבה ישראלים שעברו עם כול בקושי של השפה) אני לא למדתי בווינגייט או בסוסים ואנשים אז רק מכיר אנשים שלמדו שם וגם הם למדו המון ונהנו. ההבדל הוא שבטקסס לומדים בבום הכול ואז לומדים הרבה דרך עבודה מעשית, בעוד בארץ זה מתחלק לאורך שנה או שנתיים ולומדים המון אבל זה מתפרס, ונכנסים הרבה יותר לעומק בדברים שלדעתי האישית פחות חשובים אבל זאת רק דעתי. התעודה מארה"ב היא בינלאומית ומוכרת ע"י משרד החינוך והספורט. בכול מקרה, מקווה שהצלחתי לעזור במשהו.שגיא

27/07/2008 | 14:05 | מאת: לירון

היי שגיא, תודה רבה על העזרה וההמלצות ... תוכל לומר לי איך ואיפה אני יכולה לקבל יתר מידע על הלימודים בטקסס? תודה ויום טוב לירון.

09/08/2008 | 18:29 | מאת: שגיא

שמתי פה את המייל שלי אבל משום מה זה לא עלה... [email protected] תכתבי ואני אשמח לענות על השאלות שלך. שגיא

לירן שלום, אני רק רוצה להזכיר כמו שכבר אמרתי פה בפורום, שהיום החוק בארץ מחייב 2 תעודות. כל מדריך רכיבה טיפולית מחוייב גם בתעודה של מדריך ספוטיבי. וכדי גם לחשוב על זה. היום יש בארץ מקומות שהתחילו לשלב בין התעודות ויצרו קורס אחד אשר בסופו יוצאים אם שתי התעודות. בהקשר לטקסס אני מכירה כמה אנשים שלמדו שם והיו מרוצים. יש גם באנגליה, ולא פחות טוב. הבעיה היחידה לחלק היא באמת מחסום השפה. שיהיה לך בהצלחה בכל מקום שתבחר!

02/09/2008 | 22:55 | מאת: אורן

לקרן כנראה שאת לא בקיאה בחוק ! כיום המטפלים ברכיבה טיפולית מחוייבים בשתי תעודות האחת הסמכה לרכיבה טיפולית והשניה היא תעודת מדריך רכיבה ללא שום קשר האם הוא ספורטיבי או רוכב מערבי או כל סגנון הקיים בענף , העקר שתהיה תעודת הדרכה , בנוסף כשלוחצים על התמונות לא ניתן לדעת את הרקע המקצועי של כל אחד מכם -:)

30/01/2009 | 18:05 | מאת: עינת

נדייק ונאמר שחובת תעודת מדריך לרכיבה היא ללא כל שום קשר לסגנון הרכיבה מערבי / ספורטיבי !

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים