מעונין בחומר קריאה מקצועי בתחום טיפול עם כלבים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

06/06/2011 | 21:49 | מאת: אביב

שלום הנושא של טיפול באמצעות כלבים מענין אותי ואשמח לקרוא חומר בנושא האם תוכלו להשיב לי על ספרים או אתרים או כל ספרות מקצועית -כמובן שיש עדיפות לעברית תודה

12/06/2011 | 00:01 | מאת: ניר כרמון

הי אביב הנושא המובהק, "כלבנות טיפולית", החל להתפתח רק בשנים האחרונות כדיסציפלינה נבדלת. עד לשנים האחרונות, עסקנו בפעילויות ובמערכים טיפוליים, עם כלבינו, על פי השיטה הקלאסית שתמכה בכלליות בגישת ה"סיוע בעזרת בעלי חיים" שונים, עם הבחנות רלוונטיות הנגזרות מן הכלי-הטיפולי שלנו, הכלב. לתחום הרחב של ה"סיוע בעזרת בעלי חיים" ישנה ספרות פופולארית, תיעודית בעיקרה, המאגדת ברובה סיפורי מקרה.. רוב החומר המקצועי ירוכז באסופות מאמרים כמו ב"חוג לחיות וחברה" באוניברסיטת ת"א, באתרים כמו זה, האמריקאי http://www.deltasociety.org/ , כתבות שונות יופיעו לעיתים בכתבי-עט מקצועיים ממוקדים, בימי עיון עם אנשי מקצוע מהתחום המחקרי וכהנה. תחום ה"כלבנות טיפולית", בייחודיותו, מבקיע ומתפתח בזמן זה ומידע מקצועי נוסף תוכל לאסוף בקורסים הרלוונטיים השונים המתבססים על הגישות הקלאסיות בתוספת מובנות דיסציפלינארית וניסיון מצטבר. אם חשיפה ויזואלית לתחום, כמו תצפית בזירה טיפולית-חינוכית, מעניינת אותך, תוכל ליצור עימי קשר ונוכל לתאם זאת

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים