טיפול לילד עם pdd

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

02/07/2008 | 17:52 | מאת: דינה

הבן שלי בן 3.5. אובחן כילד pdd, שמעתי שטיפול עם בעלי חיים יכול לעזור. האם זה נכון? מה מומלץ? רכיבה או כלביה? ואיך זה יכול לעזור?

דינה שלום רב טיפול באמצעות בעל"ח וטיפול באמצעות רכיבה טיפולית, אכן יכול לתרום רבות לילד שאובחן כ – PDD שכן, יתרונו הוא בקשר המיידי, החם והלא שיפוטי שבעל"ח יוצרים באופן טבעי עם ילדים בכלל ועם ילדים בעלי קשיים [התנהגותיים, תקשורתיים] בפרט. הטיפול באמצעות בעל"ח מסייע בארבעה רובדים במקביל; רגשי, התנהגותי קוגניטיבי ומוטורי, ראשית האינטראקציה עם בעל"ח מקנה חוויה שונה, ייחודית מהנה ומרגיעה. מצב הרגיעה מסייע לילד עם PDD להיפתח לסביבה ולתקשר עם הדמויות שסביבו; המדריך/כה ובעל"ח . במהלך הטיפול מושם הדגש על יצירת קשר עין ממושך, הפחתת הצורך בגרייה חושית באמצעות מגע, ויסות רגשי, העשרה ולמידה- באמצעות הבנת הוראות וביצוע משימות. לבמקרה הצורך מסתייע המדריך/כה גם בלוח תקשורת. תרומתה של הרכיבה הטיפולית היא גם בהיבט המוטורי; התנועה התלת מימדית של הסוס מקנה לרוכב תחושת רגיעה ושלווה מחד, ומאידך מביאה אותו לפתח מודעות לגופו באמצעות שמירה על יציבה, שיווי משקל, הפרדת תנועה ועוד. התאמת הטיפול המתאים ביותר עבור בנך, נעשית לאחר פגישת הכרות [אינטק] ושכלול אינפורמציה מקיפה ורחבה יותר [לרבות אבחונים/ חוו"ד עדכנית]. אני מאחלת לך ולבנך הצלחה רבה הדס

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים