לימודים תרפיה באמצעות בעלי חיים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

12/12/2010 | 15:13 | מאת: ורד

שלום לכולם אני מתלבטת בין לימודי רכיבה טיפולית (בעלת נסיון ברכיבה וטיפול בסוסים) לבין כלבנות טיפולית (אהבה עצומה לכלבים) ותרפיה באמצעות בע"ח. מבחינה של תוכניות הלימוד השונות שמציעים בתי הספר אינני בטוחה האם בשני המקצועות הראשונים הידע התיאורטי שמלמדים הוא מספק בשביל באמת להכשיר מטפלים בפועל ומהי הדרישה הקיימת בשוק לטיפול באמצעות כלבים. על פניו המקצועות הראשונים ממקודי מקצוע אך האם לא מתקבלת תמונה צרה של מערך הטיפול. יש לציין שאני לאחר תואר ראשון אחד שאיני משתמשת בו ומעדיפה ללמוד משהו שאוהב אך הפעם גם יאפשר לי להתפרנס. אשמח לכל תשובה והכוונה בנושא

ורד שלום, שאלתך מורכבת מכמה שאלות, אנסה לתת לך את השקפתי לפחות על חלקם. הקורסים הקיימים היום ברכיבה טיפולית משתפרים עם השנים ברמת התכניים שהם מספקים, אך אין ספק שיש עוד מקום להרחיב. כל קורס שם דגש יותר במקומות שנראים לו, לכן אם תחליטי ללמוד רכיבה טיפולית או סיוע בעזרת כלבים כדי גם לעשות בדיקה ולראות מה כל קורס מציע ואולי אף לדבר עם סטודנטים שלמדו בו. בכל מקרה, כמו בכל מקצוע תמיד יש מה להמשיך וללמוד ולהתמקצע גם לאחר הקורס. חשוב לי לציין [וכאן רבים יחלקו עליי כי זהו נושא שנוי במחלוקת היום בקרב אנשי הרכיבה טיפולית]שאנחנו לא "מטפלים" אלה מדריכי רכיבה טיפולית או מסייעים בעזרת כלבים, סוסים או בע"ח. "מטפל" הוא אדם שאכן עבר את ההכשרה המתאימה ומוסמך לכך כגון : פסיכולוג, פסיכיאטר, עובד סוציאלי וכדומא... אך אם זאת אין לזלזל באפשרותנו כמדריכים לסייע ולתת כלים בקשת רחבה של מקרים וברמה גבוההה, כשאנו עושים קישור זה דרך החיה, אם זה סוס, כלב או בע"ח קטנים. זהו מקצוע נהדר! אשר אני מאמינה בתרומתו בכל ליבי. ושוב, כמו בכל מקצוע תמיד יש צורך באנשים טובים ומקצועיים. אני מאחלת לך הצלחה בכל מה שתבחרי. מקווה שעזרתי ולו מעט. קרן

01/01/2011 | 11:03 | מאת: קרן

אני סטודנטית לטיפול בעזרת בע"ח,שנה א' מכללת לוינסקי. אני מאוד מרוצה מהלימודים.הם מעניינים ומגוונים ונותנים הרבה ניסיון.יש לציין כי אצלנו מתחילים בהתנסות של טיפול בעזרת בע"ח כבר בכמה שבועות הראשונים ללימודים. יש הדרכה צמודה בנושא, כמו כן ישנם המון סיורים למקומות שונים אשר יש בהם פינות חי ומאוד מעניין לראות איך זה עובד בשטח. בהצלחה!

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים