קשר רגשי סוס - אדם

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

20/07/2008 | 19:24 | מאת: אסטוניה

היי רציתי לשאול האם סוס יוצר קשר ריגשי עם אדם או כל המפגש בין השניים הוא טכני. אני מתכוונת לדעת האם יש מחקרים או מנסיון עבודתכם שבהם סוס חש חולשות של אדם נכה , מדוכא או שסוס הוא בסך הכל חיה וההנאה היא רק מצד הרוכב. מקווה שהשאלה שלי ברורה

ערב טוב אסטוניה המפגש בין הסוס לרוכב טומן בעיקרו אלמנט רגשי מובהק משום שהסוס הוא בעל חיים אינטראקטיבי שמגיב ברגישות גדולה מאוד לרוכב עליו. כך למשל, רוכב בעל קושי בויסות כח [מפעיל כח רב/ חלש מדי באחיזת המושכות, בתנוחת ישיבה וכד' ] יגרום לסוס להגיב באופן מיידי ואותנטי באי שקט, בחוסר נוחות או בהעדר היענות. ע"פ הדוגמה שנתת, המפגש בין הסוס לאדם מדוכא למשל, יאפשר לרוכב ללמוד על אופיו של הסוס ועל הדרכים הנכונות לתקשר עמו ולגייסו לפעולה [הליכה, עצירה, שינוי כוון וכד']. פיתוח רגישות לאחר [לסוס] והדרכים הנכונות לתקשר עמו, תסייע לאורך זמן ובאופן השלכתי לרוכב להתמודד עם עצמו וקשייו ותאפשר לו חוויה מחזקת ומעצימה . מקווה שהתשובה שלי כוונה לשאלתך. בהצלחה

22/07/2008 | 14:55 | מאת: אסטוניה

תודה על התשובה אבל רציתי לחדד את השאלה שלא נוסחה כהלכה: א. האם יכולה להיווצר איזושהי דינמיקה ביוזמת הסוס בין הסוס למטופל שהוא אדם עם חסך כמו פיגור, דכאון רק על ידי ליטוף הסוס = יצירת מגע עם הסוס, או שרק דרך הרכיבה הדינמיקה הזו נוצרת ? ועוד שאלונת אם אפשר : בשאלתי למעלה התכוונתי לשאול האם סוס יכול לחוש שלפניו עומד אדם עם חסך מסויים ולכן הסוס יהיה סבלני יותר לדוגמא ? האם יש על זה מידע ממחקרים או מנסיון העבודה שלכם ? תודה מראש

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים