רכיבה טיפולית לילד ADHD

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

06/09/2010 | 11:57 | מאת: אבא

שלום, בני עוד מעט בן 9, ADHD. איך רכיבה טיפולית יכולה לעזור לילד? האם אתם מכירים מקום קרוב לחיפה? תודה

שלום, רכיבה טיפולית מאד עוזרת לילדים המאובחנים כ-ADHD. הרכיבה על הסוס דורשת מהם לאמץ את כל היכולות שלהם בכדי להתרכז בתרגילי הרכיבה. לדוגמא: לכוון את הסוס ימינה. אם אני לא האסוף את עצמי ואתרכז כדי לבקש מהסוס בשפה שהוא מכיר, עם הגוף שלי, לפנות ימינה, הוא ילך לכיוון אחר. היתרון ברכיבה ובטיפול עם כלבים, הוא שהתגובה היא מידית. אם איבדתי ריכוז אז אני רואה שהסוס פנה לכיוון אחר. אך אם הצלחתי, התוצאה היא גם מידית ותחושת ההצלחה מעצימה מאד ומעלה את תחושת הביטחון העצמי. מכאן באה ההשלכה שאם אני יכול לכוון חיה כל כך גדולה אני יכול לעשות עוד הרבה דברים. הרעיון ברכיבה טיפולית היא להקנות לכל אחד כלים בהתמודדות עם הקשיים האישיים שלו בעולם הגדול. לילדים שהם גם היפראקטיביים לרכיבה יש מימד נוסף. הניסיון מלמד שתנועתו של הסוס שנע בקצב קבוע מאד מרגיעה. מקווה שעזרתי, בהצלחה!

14/09/2010 | 20:27 | מאת: איבון

היכן נמצאים/ כתובים המחקרים שמעידים על תנועה קבועה המרגיעה ילדי ADHD ?

22/09/2011 | 19:20 | מאת: אורית

שלום שמי אורית אני בת 24 המאובחנת כדיסקלקולית ויש לי הפרעת קשב וריכוז בין השאר גם יש לי בעיות ריגשיות הופנתי על ידי מאבחנת לטיפול אצל פסיכייאטר ובמקביל גם לבילוטרפיה שאלתי האם אני יכולה במקום זאת לבחור טיפול של רכיבה על סוסים אם כן למי עליי לפנות איזה מסמכים עלי להגיש בשביל לקבל טיפול ברכיבת סוסים בתודה אורית

16/09/2010 | 02:33 | מאת: אורית

שמי אורית,אני מטפלת ברכיבה כ4 שנים ומטפלת בעזרת כלבים ורוכבת מילדות עקב בעיית היפארקטיביות שלי וממליצה בחום על רכיבה טיפולית, החווה שלנו ממקומת על כביש 85 ויש לנו מטופלים מכל האזור אם תרצה עזרה בלמצוא חווה קרובה יותר לביתך אשמח לעזור. הטלפון של המזכירה שלנו 0547118453 רכיבה טיפולית מבוססת על ניצול התכונות המיוחדות של הסוס. באמצעות תכונות אלה ניתן לשפר את בריאותם ורווחתם של בני האדם. העובדה כי ניתן לרכב על גבו של הסוס ולאלפו מאפשרים להיעזר בו. שהייה במחיצת הסוס,טיפול בו וכמובן הרכיבה מאפשרים תקשורת ייחודית המספקת חוויה טיפולית. הרכיבה עצמה הינה פעילות מוטורית מורכבת המהווה אתגר ותורמת לקידום מצב הגוף והיכולת המוטוריות וגם מסייעת למטופל בתחום הנפש והרוח על ידי הצפת תכנים רגשיים חבויים המאפשרים התמודדות רגשית טובה יותר. הסוסים הם בעלי חיים אינטראקטיביים, המגיבים מתוך רגישות רבה להתנהגות הרוכב, לטמפרמנט שלו, ולתנוחת הישיבה עליהם. הרכיבה דורשת מהרוכב להכיר את אופיו של הסוס וללמוד כיצד לתקשר עמו. הסוס נותן לרוכבו משוב מיידי, ויודע להבהיר לו מהי ההתנהגות הרצויה עבורו. למשל הוא מבהיר לרוכב באיזו מידת רגישות עליו לגעת בו על מנת להשיג תגובה כמו הליכה. אם יפעיל הרוכב כוח, הסוס יגיב בהתנגדות אשר תספק לרוכב הזדמנות ללמוד בדרך פיזית וקוגניטיבית מהי התנהגות חיובית ומהי התנהגות שלילית כלפי הסוס. התפקיד של המטפל הוא לתווך, לסייע לרוכב להיות קשוב לתהליכים הפנימיים שהוא עובר,

16/09/2010 | 09:27 | מאת: אבא

תודה על המענה. זה מאוד משמח אותי לקרוא את מה שתיארת. גמר חתימה טובה

16/09/2010 | 20:53 | מאת: איבון

שאפו על העברת המידע ,אני בטוחה שאת מטפלת ברמה גבוהה והמטופלים שלך מרוויחים מזה , כל הכבוד

02/11/2010 | 16:08 | מאת: א

וכן,רכיבה טיפולית בהחלט עוזרת לילדי ADHD מניסיון,

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים